Az ügyészséghez fordul a földalapkezelő a Hadházy-család kétes ügyletei miatt

2018.04.03. 09:36

Tovább dagad a a Hadházy-család botránya.

A szervezet is megalapozottnak tartja a gyanút, miszerint az LMP-s képviselő és családja egy strómanhálózat tagjaként kijátszotta a földtörvényt - írja a Bors.

Hadházy Ákos anyja ügyében a gyanút alátámasztó dokumentumokat is találtakForrás: MTI/Kovács Tamás

Ahogyan a Bors már a múlt héten arról beszámolt, ezt dokumentumok is alátámasztják. A hálózat állítólag egy német-magyar szőlősgazdának, Twickel Györgynek segített földhöz jutni az árveréseken.

Az LMP antikorrupciós szóvivőjének anyja, a hálózat tagjaként licitált volna az egyik árverésen, a biztosítékként szolgáló 30 millió Ft-ot pedig egy olyan alszámláról utalta át, amelyről Twickel több strómanja is intézte az utalásokat. Az ügy kapcsán még a múlt héten fordult a Bors a földalapkezelőhöz, amely azonnal vizsgálatot indított az ügyben.

 A Bors információi szerint a vizsgálat során a földalapkezelő megvizsgálta a számlaszámokat és a rendelkezésre álló dokumentumok alátámasztották a lap korábbi cikkjében leírtakat, miszerint az érintett az árverésekre a befizetett biztosítékok mindegyik ugyanarról a helyről, azaz az Erste Bank egyik budapesti fiókjának alszámlájáról érkezett be.

A megalapozott gyanú szerint Hadházy anyja egy strómanhálózat tagjaként kijátszotta a földtörvényt és ezért a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordul. A Bors értesülései szerint az érintett számlaszámokról 420 millió forint letét érkezett be a szervezethez, a strómanok pedig 860 millió forint értékben vettek földet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK