Fidesz: DK-s kampányleveleket kapott több debreceni iskola

2018.04.05. 20:48

Több debreceni általános iskola kapott kampánylevelet a Demokratikus Koalíció (DK) elnökétől, amivel megsértették a választási törvényt, közintézményekben ugyanis tilos kampányolni – jelezte Pósán László, a Fidesz-KDNP debreceni országgyűlési képviselőjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón.

Pósán László emlékezetett rá, hogy egy magánszemély bejelentése nyomán - miszerint Gyurcsány Ferenc aláírásával ellátott kampánylevelet kapott a helyi Szoboszlói úti általános iskola -, a helyi választási bizottság kimondta a törvénysértést, és eltiltotta a pártot a hasonló lépésektől.

Varga Zoltán, a DK helyi jelöltje elismerte a megkeresést, és azt nyilatkozta, hogy egyszeri, véletlen esetről volt szó.

Pósán LászlóForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pósán László csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanakkor arról számolt be, hogy további két debreceni általános iskola is kapott azóta DK-s kampánylevelet. Szerinte Varga Zoltán is olyan, mint a főnöke, "hazudik reggel, délben, este". A történtek azt jelzik, hogy a "DK fittyet hány a jogszabályokra, tudatosan 'behúzza' az iskolákat a kampányba".

A fideszes politikus emlékezetett rá, hogy a DK nem először vonja be a diákokat a kampányba: Czeglédy Csaba diákszövetkezeteinek tagja is dolgoztak kampányban, mint ahogy Budapesten diákok iskolaidőben plakátoztak a DK-nak.