Karácsony Gergely az ellenzéki propagandasajtó egyik eminens éltanulójának, a HVG-nek adott interjút, amiben kilátásba helyezte az Orbán-kormány által bevezetett családi adókedvezmény megnyirbálását. A magát Soros embereivel körbevevő politikus szerint nincs az rendjén, hogy aki több gyereket vállal, az több támogatást kap. A 2010 előtti időszak szellemei kísértenek, ezt akár Gyurcsány Ferenc is mondhatta volna.

AZ MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje a HVG-nek adott interjút, amelyből ismét tökéletesen kiderült, hogy ha rajta múlna, akkor visszahozná a 2010 előtti világot. A magát Soros György embereivel körbevevő politikus és Gyurcsány egykori beosztottja kivillantotta foga fehérjét, és szó szerint az alábbiakat mondta az ellenzéki propaganda egyik legstabilabb bástyájának:

A családi adókedvezményt igazságosabbá kell tenni. Baj, hogy a pontos számokat nem ismerjük, de az az érzésem, hogy a családi adókedvezmény jelentős hányada kevés családnál jelentkezik. (...) Át kell gondolni, hogy három gyerek után háromszor annyi kedvezmény jár. Felső plafont húznék az adókedvezménynél...

Érdemes még egyszer részletesebben elolvasni, és legfőbbképpen megjegyezni, mit is mondott Karácsony:

  • A baloldal legújabb reménységének AZ AZ ÉRZÉSE (!!!), hogy a családi adókedvezmény hatása kevés családnál jelentkezik.
  • A megérzéseire hagyatkozó Karácsony szerint nem jó, hogy ha valaki több gyereket vállal, akkor annak több kedvezmény jár.
  • Ezért felső plafont húzna a családi adókedvezménynél - balliberális nyelven ez annyit tesz, hogy elvennék ismét a családi adókedvezményt.

Tudják mi a legmeglepőbb ebben a gondolatmenetben? A 2015-ös bevándorlási válság óta egész Európa a kontinensen jelentkező demográfiai válságra keresi a választ, egyesek migránsok idetelepítésével oldanák meg a problémát (gondoljunk Sorosra), mások pedig ehelyett gyerekvállalásra ösztönöznék az európaiakat adókedvezmények, támogatások formájában. Szerencsére itt van nekünk Zuglóból Karácsony Gergely, aki négy nappal a választás előtt azt mondja, hogy nagyon nincs rendjén, hogy nagyobb arányban támogatja a polgári kormánya a több gyereket vállaló családokat. Ehelyett milyen megoldást kínál a baloldal kormányfőjelöltje? A gyurcsányi hagyományoknak megfelelően megnyirbálná (értsd: elvenné) a családi adókedvezményt.Miközben itt van a nyakunkon az őrületes mértékű bevándorlási válság. Egész komolyan: érti ezt valaki?

Karácsony Gergely felső plafont húzna a családi adókedvezménynél, és szerinte át kell gondolni, hogy három gyerek után háromszor annyi kedvezmény jár. Ebből kiderült, hogy visszahozná a 2010 előtti világotForrás: Origo

Egészen elképesztő balos nyilatkozat jutott tehát mára is, főként annak tükrében, hogy Orbán Viktor kormánya alatt lett a kétgyerekesek családi adókedvezménye havi 35 ezer forint. A családi kedvezménnyel együtt a reálbérek közel 40 százalékkal nőttek 8 év alatt.

Emlékezetes, a szocialisták, amikor kormányra kerültek gyakorlatilag eltörölték a családi adókedvezményt. Karácsony ismét felvillantotta ennek a lehetőségét.