Újpesti kampányának keretében eszeveszett akcióba kezdett Varju László és csapata: Alighogy pár órája kiállították Újpesten a Kerítésbontók elnevezésű plakátkampány plakátjait, villámgyorsasággal ráfestették gondolataikat. A hiba csak abban volt, hogy ezt mások is észrevették, sőt le is vidózták. A Gyurcsány-párti politikus nem igazán tudott mit tenni, elismerte a firkálást. Újabb szellemi magaslatokban tehát a haladó baloldal.

Nincs könnyű helyzetben az, aki ismétlés nélkül jelzőkkel szeretné illetni a balliberális politikus elmúlt napokbeli teljesítményét. Nagyon sokat bénáztak, nagyon látványosan, nagyon „erős" megnyilvánulásokkal és akciókkal, de minden bizonnyal Varju László, Gyurcsány-párti politikus rakta fel az i-re a pontot, amikor pár fős csapatával rögtönzött plakátfirkálásba kezdett. Nem szabad elvitatni Varju érdemeit, hiszen számos pozíciót visel, így például ő Demokratikus Koalíció

  • országgyűlési képviselője
  • egyik alelnöke
  • újpesti jelöltje (amúgy nem Újpesten lakik)

Ennek megfelelő komolysággal újpesti kampányának részeként Varju maga köré vett egy 7-8 fős csapatot, és amikor senki nem látta, el kezdték megrongálni a most éppen Újpesten kiállított Kerítésbontók elnevezésű plakátkampány plakátjait. A probléma csak azzal volt

mégiscsak meglátták őket, sőt meg is örökítették az akciót.

Az újpesti Fidelitas közösségi oldalán szúrtuk ki a következő videókat. Itt maga a Varju vezette Picasso-különítmény akciója látható, a DK-s politikus tisztes távolból felügyeli a "munkálatokat":

Itt pedig az, ahogy Renge Zsolt, az újpesti Fidelitas vezetője szembesíti a Gyurcsány-párti politikust tettével. Beismerés lett a vége:

Az ifjúsági szervezet Facebook-oldalán az olvasható, hogy egy-két órával a kihelyezésük után már meg is rongálták a plakátokat. Hozzátették, hogy

a helyszínen kérdőre vontuk Varjut, aki elismerte tettét. Újpesten mindig is megbecsültük egymást, ilyenre eddig még nem volt példa. Ezért sem szerencsés, ha egy olyan jelölt indul az ellenzék színeiben, akinek soha semmi köze nem volt Újpesthez.

Nem igazán jó hír Varjuéknak, hogy Ozsváth Kálmán, az újpesti Fidelitas ügyvezető alelnöke bejelentést tett a történtek kapcsán a helyi választási bizottságnál.