A Fidesz szerint a "Soros-hálózat" külföldről, külföldi pénzekből, törvénytelenül akarja befolyásolni a magyarországi választás eredményét. A nagyobbik kormánypárt a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője pénteken újságíróknak azt mondta: Soros pénzéből és külföldi pénzekből egy olyan hálózatot vetnek be a választás előtti utolsó napokban, amely "Soros jelöltjeit" segíti hirdetésekkel, mozgósítással.

A kormánypárti politikus szerint "a Soros-hálózat" legnagyobb és legerősebb internetes hálózatát, az Avaazt vetik be a Fidesz ellen, és céljuk nyilvánvaló: meg akarják buktatni Orbán Viktort és a bevándorlásellenes nemzeti kormányt, hogy helyére "Soros jelöltjeit" ültessék, akik végre fogják hajtani a migránsok betelepítését.

A Fidesz a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul a "Soros-hálózat" választási csalása miatt, ez ugyanis a választási törvények gátlástalan kijátszása - közölte Halász János.

Hozzátette: a választókat arra kérik, ne legyenek kényelmesek, vasárnap el kell menni szavazni, meg kell állítani "Soros jelöltjeit", és ezt csak úgy lehet megtenni, ha mindkét szavazatukat a Fideszre adják.