„Bármilyen nyomást is fejt ki ránk az ENSZ emberi jogi bizottsága, mi egyetlenegy illegális bevándorlót sem fogunk befogadni" – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Szijjártó Péter a magyar belügyekbe a választási kampány hajrájában történő nyílt beavatkozási kísérletnek minősítette azt, hogy az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága „súlyosan elfogult nyilatkozatot fogadott el Magyarországgal szemben". A jelentésről azt mondta: olyan, mintha elejétől a végéig Soros György írta volna, „kísérteties hasonlóságot mutat a Soros-tervvel".

A külügyminiszter abszurdnak nevezte, hogy a bizottság azt akarja: a tiltott határátlépést, a határsértést „alapvető emberi jogként fogadjuk el, mindazokat szállásoljuk el, mindazokról gondoskodjunk Magyarországon", akik a magyar szuverenitás megsértésével határsértő módon illegálisan érkeztek Magyarországra. Úgy fogalmazott: az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága azt akarja „velünk elfogadtatni, hogy a hozzánk illegálisan érkező emberekről ugyanúgy gondoskodjunk", mint a magyar adófizetőkről.

Szijjártó PéterForrás: Polyák Attila - Origo

Szijjártó Péter közölte: „bármilyen nyomást is fejt ki ránk az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága, mi egyetlenegy illegális bevándorlót sem fogunk befogadni". Marad a kerítés, marad a szigorú bevándorláspolitika, „Magyarországra illegális bevándorló nem jöhet", a határsértést pedig az ország szuverenitása ellen elkövetett egyik lehető „legsúlyosabb bűncselekményként fogjuk kezelni, és ennek megfelelően fogjuk szankcionálni" a jövőben is.

Magyarország addig fog küzdeni, amíg olyan kormánya lesz, amely ezt a harcot megvívni és nem feladni akarja. Április 8-án eldől, hogy Magyarországnak bevándorlásellenes kormánya marad-e vagy bevándorláspárti kormánya lesz-e – fogalmazott az országgyűlési választás tétjéről.