Ellenzéki csaláshullám: további budapesti körzetekben sem tartotta be a szabályokat az ellenzék

Vágólapra másolva!
Valóságos ellenzéki csalássorozat bontakozott ki a 2018-as választáson. Újabb aszfaltfestős képek futottak be szerkesztőségünkbe, ezúttal a Momentum hágta át a szabályokat, a belvárosban és a II. kerületben kampányoltak tiltott módon. A módszer hasonló a korábbiakhoz: szinte biztos, hogy összehangolt akciókról van szó. Akárcsak a korábbi helyszíneken, mindkét körzetben a kormánypárti jelölt az esélyes.
Vágólapra másolva!

Újpest, Rákosmente és Csepel után újabb ellenzéki csalásokról számoltak be olvasóink.

A jogszabályi tiltás ellenére a belvárosi körzethez tartozó Liliom utcai óvoda előtt lila színnel festették fel a Momentumra buzdító üzenetet.

A hatályos jogszabályok értelmében kampánytevékenység nem folytatható a szavazóhelységtől számított 150 méteres körzeten belül. A lendületes fiatalokat ez láthatóan nem igazán érdekelte.

Forrás: Origo

Így néz ki a Liliom utcai szavazóhelyiség:

Forrás: Origo

A II. kerületi 7. választókörzet bejárata előtt közvetlenül a járdára szintén momentumos és MSZP-P-s választási buzdításokat festettek fel. Olvasónk jelentette ezt a szavazóbiztosoknak, akik azt javasolták, hogy forduljon az OVB-hez. Állítólag Budafokon, az Árpád utcai iskola előtt is ugyanez a helyzet.

Forrás: Origo

A jogszabály szöveg így szól: „a szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül azonban – közterületen – választási kampánytevékenység a szavazás napján nem folytatható.”

Mindkét körzetben a Fidesz-KDNP jelöltje az esélyes, feltehetően ezért próbálkoznak az előírt szabályokba ütköző akciókkal az ellenzéki pártok.

Eddig Újpesten, Csepelen, és Rákosmentén érkeztek hírek ellenzéki csalásról.