Összeomlott a Simicska-birodalom: megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió

2018.04.10. 10:09

Április 11-től megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió. A Heti Válasz új tulajdonost kereshet magának. Simicska Lajos nem finanszírozza tovább a tulajdonába tartozó médiatermékeket. 

A Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt 2018. április 11-től beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma 2018. április 11-én jelenik meg - közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. 

Április 11-én megszűnik a Magyar NemzetForrás: MTI/Faludi Imre

A Lánchíd Rádió Kft. ezzel párhuzamosan közölte, hogy éjfélkor elhallgat a rádió. A Simicska-médiaportfólióhoz tartozó Hír TV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, ám ott is "racionalizálás lesz".

Sajtóinformációk szerint a Heti Válasz egyelőre nem szűnik meg, új tulajdonost maguk kereshetnek. 

Úgy tudjuk, hamarosan Kálmán Olgát is elbocsátják a Hír Televíziótól, mivel négymilliós fizetését nem tudják már fizetni. Mindez alátámasztja azt az értesülésünket, hogy Simicska drámaian csökkentette a Hír TV költségvetését. Ezzel párhuzamosan pedig a másik Simicska-portfóliónál, az Indexnél teljes a pánik. 

Közben úgy tudjuk, felmerült, hogy Ungár Péter megvenné a Heti Választ, de az is szóba került lapinformációk szerint, hogy az egész Magyar Nemzet lapkiadót vásárolja meg.