Kígyóbaj vagy macskajaj: ilyen volt Gyurcsány Ferenc a választás estéjén

Gyurcsány Ferenc, DK, Választás 2018
Vágólapra másolva!
Az LMP egyik jelöltje azt mondta a nagy és természetesen példátlanul sikeres, hihetetlenül eredményes egyeztetések után, hogy Gyurcsány Ferenc részeg volt. Nem tudjuk, hogy Vágó Gábor, ha látta Gyurcsány legutóbbi szereplését, kígyózását, most mire gondolhatott.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült maradandót alkotnia a parlamenti küszöböt éppen csak megugró Demokratikus Koalíciónak a vasárnapi választáson, nem úgy a párt elnökének, Gyurcsány Ferencnek, aki egy mesteri sajtótájékoztató keretében az év egyik legparádésabb produkcióját nyújtotta. A látványosan szuszogó pártelnök már éppen kezdett volna belemelegedni az Orbán-kormány ostorozásába az eredményhirdetést megelőző beszédében, amikor váratlanul megakadt a nyelve:

Feltehetően azt szerette volna mondani a bukott kormányfő, hogy vannak még olyan szavazókörök, ahol kígyózó sorok állnak, de ez nagyon nem akart összejönni. Kétszer is nekifutott. Majd nagy szerencséjére ott állt mellette bizalmasa, Molnár Csaba EP-képviselő, aki egy poénszerűséggel igyekezett elütni a kellemetlen helyzetet, mosolyogva azt rakta hozzá Gyurcsány mondandójához, hogy „kígyóznak." A különböző médiumok képviselői hangosan nevettek a DK-elnökének jó pár másodperces, úgynevezett lefagyása alatt.

Az amúgy általában pörgő nyelvű politikus ezzel az alakításával „útelágazódáshoz" érkezett, akárcsak politikai elődje, Medgyessy Péter a 2000-es évek elején.

Itt tudja megnézni 1:30-tól Gyurcsány legújabb produkcióját:

Most akkor iszik a Gyurcsány Ferenc, vagy nem iszik a Gyurcsány Ferenc?

Alapvetően nehéz dolog ez a kampány, de nagyon úgy néz ki, hogy az ilyen népi bölcsességek a DK elnökét egyáltalán nem foglalkoztatják. Sajtóértesülések szerint

a lakossági fórumok első számú sztárja, megmondóembere, előadóművésze pozitívan fogta fel a dolgot, és az egyes kampányállomásokat, tárgyalásokat és sajtótájékoztatókat gigantikus és sajátos kalandként élte meg. Ahol mindig gondoskodott arról, hogy meglehetősen jól érezze magát.

Ha az ő személyes nézőpontjából nézzük, akár ez még érthető is, azonban, ha előadó-művészetének minősége szempontjából értékeljük, akkor az bizony elég akadozós lett. A 2018-as kampány rengeteg akadós nyelvű Gyurcsány-megnyilvánulással örvendeztette meg a magyarokat. Nem könnyű a választás, de „kampánykörútjának" csúcspontja talán az volt, amikor a nagy ellenzéki tárgyalások első és egyben utolsó fordulójában az LMP-s Vágó Gábor RÉSZEGSÉGGEL vádolta meg a DK elnökét. Ilyen fantasztikus módon szúrt oda neki Vágó:

Gyurcsány Ferenc az április 8-ai választás éjszakáján Fotó: Mudra László - Origo

Egy egész ország azt találgatta kétségbeesetten, hogy akkor most be volt-e rúgva exminiszterelnök úr, vagy aljas rágalmak érték exminiszterelnök urat. Másnap Gyurcsány előhúzta az emberségesség kártyát, megtámadta az LMP-t, mire Vágó bocsánatot kért tőle, hiszen mégsem egy kocsmában voltak, hanem egy „komoly" ellenzéki megbeszélésen.

Kibékültek a felek, de az egész országot lázban tartó kérdés nem dőlt el végleg: most akkor be volt-e rúgva vagy sem a bukott kormányfő?

Pár nappal azelőtt is „felettébb" „érdekes" „módon" tartott sajtótájékoztatót a DK-s politikus. A körülmények egyértelműen kihozták belőle a matematikust, íme: