Hat éve Bogdán József és társa követték el az egyik legbrutálisabb gyilkosságot Magyarországon. A két férfi Polcz Erika megbízására összevertek, összeszurkáltak egy 11 éves kisfiút, aztán élve eltemették. A nő azért adott megbízást a gyilkosságra, mert féltékeny volt a kisfiúra, akit párja, a kisfiú mostohaapja, sajátjaként szeretett.

Az egyik gyilkos, Bogdán József most interjút adott a Borsnak. Azt mondta kórházban van, de ahogy fogalmazott, a betegségéről nem akart beszélni, mert sok a kárörvendő ember, aki azt mondaná, hogy megérdemli.

Azt is mondta, nem is akart beleegyezni a vizsgálatokba, de végül nem tudta elkerülni azokat.

Bogdán József a tárgyalásonFotó: Magócsi Márton - Origo


Úgy tudja, még két hétig kórházban lesz, ezután viszik Szegedre, a Csillag börtönbe.

Oda, ahol Magyarország legkegyetlenebb gyilkosait tartják fogva.

A férfi azt mondta a börtönben dolgozik, a cellájában azonban egyedül van. Illetve egészen pontosan egy tengerimalaccal. Őt, mint kiderült a balástyai rémtől örökölte. Attól a férfitól, akit négy gyilkosságért ítéltek el, de ő maga ötöt vallott be, és aki két éve lett öngyilkos.

Szita Bence gyilkosa elmondta, hogy van egy lánya, de ő külön életet él Kaposváron, dolgozik és van egy unokája is, de őt még soha nem látta.

 

A brutális gyilkos legjobb barátja a börtönben egy másik kegyetlen gyilkos, a magyarbánhegyesi családirtóként elhíresült férfi. Igaz, állítólag a két bűnöző az ügyeikről soha nem beszél egymással.  

A kisfiú meggyilkolásával kapcsolatban azt mondta, társa mutatta be őt a megbízónak. Azt továbbra is tagadja, hogy részt vett a gyilkosságban. Azt mondja ott sem volt, amikor a 11 éves kisfiút megölték.

Forrás: MTI/Varga György

 

Engem ott hagytak a toponári sörözőben. Ők elmentek hárman, ameddig visszaértek, én söröztem. Amikor visszajöttek a kocsival, a gyerek már nem volt velük. Beültem az autóba, Erika olyan ideges volt, hogy alig tudott vezetni, remegett a keze. Én csak a gyilkosság napján láttam a gyereket a sörözőben, én adtam neki pénzt, hogy vásároljon magának valamit. Chipset vett meg üdítőt. Aztán Kertész és Erika elvitték autóval

– állítja a férfi.

A felbujtó, Polcz Erika nemrég pont abban a kórházban halt meg, ahol most a férfit kezelik.