Kormányszóvivő: A Soros-birodalom jelentése

2018.04.13. 13:55

A Soros-birodalom jelentésének nevezte a csütörtökön bemutatott úgynevezett Sargentini-jelentést Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Kovács Zoltán pénteken Budapesten újságíróknak emlékeztetett: az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságában az előző nap ismertették a Magyarországról szóló - súlyos bírálatokat tartalmazó - jelentéstervezetet, amelynek jelentéstevője Judith Sargentini zöldpárti képviselő.

A kormányszóvivő szerint most ismét megpróbálják azt, ami az országgyűlési választáson nem sikerült: megtörni azt a magyar kormányzati álláspontot, amely mereven elutasítja a kötelező elosztási mechanizmust, a bevándorlóországgá válást.

A Sargentini-jelentés készítői "ezer szállal" kapcsolódnak a Soros-birodalomhoz, és az elmúlt nyolc évben már számtalanszor megpróbálták befeketíteni Magyarországot - mondta Kovács Zoltán, hozzátéve: Judith Sargentini nem is tagadta, hogy nem jogi, hanem politikai eljárásról van szó.

A szóvivő úgy értékelt, politikai boszorkányüldözés zajlik. Kifogásolta, hogy a kormányt meg sem hívták a bizottsági ülésre, majd amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kérte a részvétel lehetőséget, megtagadták.

A kormány minden eszközzel igyekszik megakadályozni a jelentés sikerét, az erre vonatkozó felhatalmazás pedig a legutóbbi országgyűlési választás eredményének fényében tovább erősödött - közölte.