A Soros-egyetem elismerte, mozgósítanak a hétvégi tüntetésre

Soros György, CEU, díj
Vágólapra másolva!
Egészen bravúros kommunikációs varázslattal igéztek meg minket a CEU központjából. A Soros-egyetem válaszában úgy tagadta le a körlevelezést, hogy közben beismerte azt. A hivatalos szöveg szerint csupán tájékoztatták hallgatóikat a szombat este várható közlekedési fennakadásokról. Csak egy kérdés: milyen előadások vannak szombat este a CEU-n, ami miatt mindenkit riasztani kellett a takarító nénitől a hallgatókig? Helló, Kádár-korszak!
Vágólapra másolva!

Korábban megírtuk, információink szerint a Soros-egyetem is beszállt a hétvégi demokráciaféltő, kormányellenes tüntetésre való mozgósításba. Úgy tudjuk, a CEU oktatói körlevélben kapacitálták a hallgatókat a szombati tüntetésen való megjelenésre, mintegy erősen ajánlott programként. A helyzet azért is lehet visszás, mert a tanárok erőfölényükkel visszaélve nyomást gyakorolhattak a fiatalokra. Másrészről kérdés, mennyire komoly az az egyetem, amely aktivista-életmódra kötelezi hallgatóit. Ezért az egyetem sajtóreferenséhez fordultunk, aki egy valóságos sikertörténetet küldött meg nekünk, hiszen úgy tagadta le a körlevelezést, hogy közben beismerte azt.

Az egészen bravúros kommunikációs varázslat szerint az Egyetem (nagy E-vel) csupán tájékoztatta a közösség tagjait a CEU közelében várható közlekedési fennakadásokról.

Ha ezt nem valamelyik Kádár-rendszerben edződött tanáruk írta meg, akkor nem is létezik. Elég csak megnézni ezt a csodálatos szóhasználatot:

  • tájékoztatja a közösség tagjait az Egyetem
  • a hétvégén várható közlekedési fennakadásokról.

Papíron a CEU sajtóreferenséé a dicsőség a lehengerlő válaszért, azonban még így is felmerülnek kérdések:

  1. Szombat este vajon milyen órákat tartanak a Soros-egyetemen?
  2. Ha véletlenül mégis lennének a késői időpontban előadások, akkor az úgynevezett közlekedési fennakadásokról miért kellett mindenkit riasztani a takarító nénitől a hallgatókig?
  3. A modernitására büszke Egyetem tanárai és diákjai nem ismerik a BKK honlapját, valamint a közlekedési vállalt alkalmazásait (BKK Futár)?
Soros György díjat osztott a CEU-n, a CEU pedig most körlevelet oszt ki a hallgatóknak. Az egyetem elismerte Forrás: Origo

Az is kiderül a CEU válaszából, hogy az Egyetem semmilyen formában nem minősít demonstrációkat, és nem bátorít senkit a részvételre, a döntést a közösség tagjaira bízza.

Amúgy ezeket kérdeztük a CEU-tól:

  • Küldtek-e a CEU oktatói körlevelet a hallgatóknak arról, hogy menjenek ki tüntetni szombaton?
  • Ha igen, mi ennek az oka, és mi ellen akarnak tüntetni?