Egy konténerbe dobták ki a tehenet

2018.04.14. 14:07

Egy döglött tehéntől bűzlik Kenderes. Egy konténerbe dobták ki az állat tetemét - hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

A Tények szerint nem ez az első eset, pár héten belül már másodszor fordult ez elő a Jász-Nagykun Szolnok megyei településen. A tehén füléből kivágták az azonosítót, amely alapján meg lehetne tudni, hogy kié volt a jószág.

Egy konténerben, a szemétkupac tetején egy döglött tehén látható Kenderes határrában, lábaival az ég felé. A tetemtől párszáz méterre lakóházak, nem messze pedig a négyes főút. Abból az irányból érkezett egy traktor, a földeken keresztül pár napja kora este. Az itt élők látták is, de nem gondolták, hogy otthagyja a döglött tehenet.

Hát elég szemétláda én azt mondom, semmi mást nem tudok mondani. Ilyen piszok munkát csinálni - mondta egy helyi férfi.

A legyek is ellepték már a konténert. A bűzt nehezen viselik a helyiek.

Nagyon büdös van, tegnap milyen meleg volt. Ha arról fúj a szél, hát egyszerűen nem tudunk megmaradni - nyilatkozta egy helyi nő a Tényeknek.

Már a négyes úton kiszúrták a helyiek a traktort, szóltak is a polgárőrségnek, de mire odaértek, a traktor nem, csak a tehén volt a ottszemétkupac tetején. Egyelőre nem tudják kié a tetem.

Az biztos, hogy nem helybeli a tulajdonos. A közeli tanyák valamelyikén élhet.

Ez ugyanúgy akár emberre is veszélyes lehet. Mivel nem lehet tudni, hogy mitől pusztult el az állat. Tehát a gazdának kötelessége lett volna egyrészt az ellátó állatorvosát értesíteni, ő pedig intézkedett volna arról, hogy ártalmatlanítsák ezt a tetemet, mivel ez veszélyes hulladéknak minősül - mondta a hírműsornak Abonyi Mónika a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke.

Az önkormányzat saját költségén elszállíttatja a tetemet. A gazda, aki ezt tette, valószínűleg azért csinálta, mert ha egy állat elpusztul, nem kapja meg utána az állami támogatást.