Egy csekk miatt bukott le a betörő

2018.04.14. 09:34

A zsebéből kiesett befizetett villanyszámlája buktatott le egy betörőt Pitvaroson. A férfi egy családi házat rámolt ki, műszaki cikkeket vitt magával - hangzott el a TV2 Tényekben.

A nagy sietségben a zsebéből valahogy kirántotta a sárga csekket, amin a neve is rajta volt. A rendőröknek így már könnyű dolguk volt a bűnügy felderítésében - a Tények riportja szerint.

Fúrógépet monitort és más műszaki cikkeket lopott egy betörő, aki Pitvaroson egy családi házba tört be. Miközben pakolt, a zsebéből kiesett a befizetett áramszámlájának sárga csekkje. A faluban hamar elterjed a szerencsétlen tolvaj híre.

Betörtek ebbe a házba, és aki bejött annak kiesett a számla, vagyis a csekk a zsebéből, és azáltal tudták a rendőrök beazonosítani - nyilatkozta a Tényeknek az egyik helyi férfi.

A csekk alapján kiderítették a nyomozók ki is lehet a tolvaj. A nyomozók elrendelték a férfi körözését, akit néhány órán belül el is fogtak.

A rendőrök rövid időn belül azonosították, majd elfogták a férfit, aki a gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, és annyira megbánta tettét, hogy további két bűncselekmény elkövetését is elismerte - közölte  Szabó Szilvia a megyei rendőrkapitányság szóvivője.

A helyiek szerint a falu egyébként teljesen biztonságos, mivel rengeteg rendőr járőrözik a határ közelsége miatt ezen a szakaszon. Ezért eddig komolyabb bűncselekmény nem történt eddig, csupán kisebb lopások voltak a településen.

Itt elvittek biciklit, a másik szomszédba, tehát több mindent több olyan tárgyat, ami mind, ami gyorsan pénzé tehető, de egyébként a biztonság nagyon jó, mert itt rendőrök félóránként, óránként járnak - mondta egy helyi nő.

Ha bebizonyosodik a férfi bűnössége, tettéért akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.