Pillangókéssel rabolt ki egy fiatal fiút és egy férfit

2018.04.17. 12:23

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kirabolt egy 16 éves fiút és egy férfit Monoron.

A vádlott férfi tavaly, karácsony este egy sörözőben vett észre két fiút és egy férfit Monoron. Elhatározta, hogy megszerzi a telefonjaikat. Utánuk ment az utcán, amikor utolérte őket beléjük kötött. Azt állította, hogy a férfi feltöltött róla egy videót sz internetre, és követelte, hogy mutassa meg neki a felvételt. A férfi elővette a telefonját és megmutatta a támadónak, hogy nincs semmilyen felvétel a telefonján.

A támadó ekkor elővett egy pillangókést, és sorba állította az áldozatokat. Kiabált fenyegetőzött, hogy mindenkit nyakon fog szúrni, majd az egyik fiút megütötte, akinek ezután sikerült elmenekülnie.

A másik fiút és a férfit azzal fenyegette, hogy elvágja a torkukat, ha nem adják oda neki a telefonjaikat. Félelmükben nem tudtak ellenállni, ezért odaadták a telefonokat.

A vádlottat még aznap este egy szabálysértés miatt elfogták Budapesten, a rendőrök megtalálták nála a korábban ellopott telefonokat. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablással vádolja a férfit, és javasolják a fegyházbüntetését. A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást- írja sajtóközleményében a Pest Megyei Főügyészség.