Elindult az ország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciója

2018.04.17. 14:39

Hatodik alkalommal indult útjára hétvégén a Premier Outlet minőségi ruhagyűjtő akciója, melynek keretében az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva három hétig várják a jó minőségű használt, tiszta ruhákat és cipőket. Az első adományt az Adok-Kapok Napok védnöke, Wolf Kati ajánlotta fel.

Ünnepélyes megnyitóval indult útjára a jótékonysági program, melynek célja a nehéz körülmények között élő családok segítése. Az akciót Wolf Kati, a kezdeményezés védnöke, Imre Csaba, a Premier Outlet igazgatója, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Katus Attila nyitotta meg.

Forrás: Origo

A már hagyománnyá vált jótékonysági ruhagyűjtés idén május 6-ig várja az adományokat, melyeket az Ökumenikus Segélyszervezet juttat el nélkülöző gyermekekhez és családokhoz.

Magyarországon megközelítőleg több mint 2 millió ember él nehéz anyagi körülmények között, akik számára a mindennapi számlák, rezsiköltségek és az alapvető élelmiszer megvásárlása is komoly fejtörést okoz, így a ruházkodásra, öltözködésre már csak nagyon kevés marad a családi kasszában. A megfelelő ruházat pedig több mint külsőség, alapja a szociális beilleszkedésnek – kiváltképp a gyerekeknél.

Az elmúlt években nagyon jó volt érezni, hogy azok, akik az Adok-Kapok Napok jótékonysági programon dolgoztak, mennyire nagy odaadással végezték a munkájukat. Mindig rá kell jönnöm, hogy az emberek nagyon szívesen adnak és adakoznak, csak kell egy megbízható szervezet, egy igazi cél és egy átlátható megvalósítás. Örülök, hogy idén is komoly szerepet kaptam benne." - nyilatkozta Wolf Kati, az Adok-Kapok Napok védnöke.

Az Adok-Kapok Napok 2013-ban egy kis rendezvényként indult, viszonylag kevés résztvevővel – 18.000 adomány gyűlt össze. A tavalyi évre ez a szám 120.000 fölé emelkedett. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a kezdetektől az Ökumenikus Segélyszervezettel állunk kapcsolatban, illetve a vásárlóinkra, hiszen egy olyan közösség alakult ki az elmúlt hat évben az outletközpont körül, akik segíteni szeretnének" – tette hozzá Imre Csaba a Premier Outlet igazgatója.

Forrás: Origo

Nagy öröm, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak az Adok-Kapok Napok ruhagyűjtéshez. Idén is a rekorddöntés a cél, azonban elsősorban nem a mennyiség, hanem a minőség tekintetében szeretnénk a tavalyi gyűjtést túlszárnyalni  – mondta el Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Az első jó minőségű ruhadarabot Wolf Kati énekesnő ajánlotta fel a jótékonysági kampány számára, de hozott ruhát Katus Attila is. Az elmúlt évek során egyébként olyan hírességek csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz, mint Iszak Eszter, Dobó Kata, Orosz Barbara, Szabados Ágnes, Dombóvári Vanda, Gönczi Gábor, Sasvári Sándor és Vastag Csaba.

Az akcióhoz bárki csatlakozhat, a feleslegessé vált ruhákat április 14. és május 6. között az Adománygyűjtő pontba, a Premier Outlet 106-os üzletébe lehet eljuttatni. A hétköznapi viseletek mellett szívesen fogadnak jó állapotú elegánsabb ruhadarabokat, ünneplőket is, amelyek esélyt adhatnak az újrakezdésre.

A biatorbágyi outletközpont az adományozók segítségét közel egy héten keresztül felhasználható, akár 50%-os kedvezményre jogosító kuponokkal köszöni meg.

A ruhaadományok célba juttatása az ország minden pontjára jelentős logisztikai költséggel jár. Aki ehhez szeretne hozzájárulni, az a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot adományozhat. A segélyszervezet honlapján lehetőség van online adományozásra, banki átutalás esetén pedig a 11705008-20464565-ös számlaszámra lehet 'Ruhagyűjtés' megjelöléssel pénzadományt eljuttatni.