Bajkai: Nem ígéretek, hanem kötelezettségek

2018.04.18. 10:39

Bajkai István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, még Erzsébetváros alpolgármestere beszélt mostani és leendő munkájáról, terveiről a HETI TV-nek. 

Miután országgyűlési képviselő lett, így a mandátumának átvétele után meg kell szüntetnie az összeférhetetlenséget, le fog mondani az alpolgármesteri tisztségéről, de mint azt Bajkai István elmondta, már most elkezdte átadni a feladatait, hogy ezzel is megkönnyítse az önkormányzat munkáját. Városvezetői munkája mellett ügyvédként is aktívan dolgozott, legutóbbi tárgyalásán vett képletesen is búcsút a Fővárosi Törvényszéktől. Az ügyvédi irodája továbbra is dolgozik, az ügyek megmaradnak, ahogy a munkatársai is.

Bajkai István megemlítette, hogy a Holokauszt Emléknapon az Újpesti rakparton megrendezett megemlékezésen vett részt, mert mint elmondta, le kell róni a kegyeletet a zsidó honfitársak előtt, akik áldozatai voltak ennek a korszaknak, bár ez nem zsidó, hanem egy kifejezetten magyar ügy – tette hozzá a képviselő. Az, hogy megtörténhetett az, ami 74 évvel ezelőtt megtörtént, az egész magyarság tragédiája.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.