Netanjahu elismeri Orbán Viktor tetteit a zsidóellenességgel szemben

NETANJAHU, Benjámin; Orbán Viktor
Budapest, 2017. július 18. Benjámin Netanjahu izraeli (b) és Orbán Viktor magyar miniszterelnök kezet fog Budapesten, az Országházban tartott sajtótájékoztatón 2017. július 18-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Caroline B. Glick, a Soros globális káoszkampánya című a The Jerusalem Post című lapban megjelent cikkében azt állítja: nincs olyan sarka a világnak, amelyet ne érintenének Soros György erőfeszítései. Nincs politikai terület, amely érintetlen maradna.
Vágólapra másolva!

Az első külföldi vezető, aki Orbán Viktor miniszterelnököt felhívta, hogy gratuláljon a magyarországi parlamenti választásokon aratott döntő győzelméért, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök volt. Netanjahu felhívta Orbánt, és meghívta őt Izraelbe.

– olvasható a The Jerusalem Post cikkében, melyet a Tűzfalcsoport tett közzé.

A cikk szerint 2015 óta, amióta Angela Merkel német kancellár a Közel-Keletről több százezer – főleg muszlim – bevándorlót engedett be Európába, Orbán Viktor a nyitott határok politikájának egyik legelismertebb ellenfele, amely szerinte Magyarország nemzeti identitását és gazdaságát fenyegeti.

A szerző, Caroline B. Glick szerint Soros felvállalt egy olyan bevándorláspárti kampányt, amelyet a magyarok túlnyomó többsége ellenez.

– ideértve a nemzeti identitást, a szuverenitást, a gazdaságot és a nemzetbiztonságot.

Soros György Forrás: --

Ráadásul Soros hasonló kampányokat indított Izrael ellen azáltal, hogy tömegesen finanszírozza az izraeli és a nyugati világban az Izrael-ellenes NGO-kat. Az NGO Monitor szerint egy izraeli szervezetet arra szántak, hogy NGO-k szerepét kutassa Izrael delegitimálásában – azt, hogy saját Nyílt Társadalom Intézetén keresztül Soros évente több tízmillió dollárt költ Izrael-ellenes nem kormányzati szervezetekre.

Soros-kedvezményezett a rosszindulatúan Izrael-ellenes Human Rights Watch (HRW) is.

Mint azt az NGO Monitor megjegyzi, Soros felmentette a HRW-t, miután a főbb adományozók elhagyták a csoportot a mélyen Izrael ellen irányuló elfogultsága és gyűlölete miatt.

Mivel Soros központi szerepet játszik a nemzetközi baloldal által pénzelt – Izraelben és az egész Nyugaton folytatott – Izrael elleni háborúban, az izraeli külügyminisztérium nyilatkozatot adott ki az Orbán által támogatott Soros-ellenes magyarországi kampány kapcsán röviddel azt követően, hogy a magyarországi izraeli nagykövet elítélte a Soros elleni kampányt.

Benjámin Netanjahu izraeli (b) és Orbán Viktor magyar miniszterelnök kezet fog Budapesten, az Országházban tartott sajtótájékoztatón 2017. július 18-án. MTI Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

A cikk idézi a magyar kormányfőt: „Minden magyar kormány kötelessége megvédeni minden állampolgárát. A második világháború alatt Magyarország ennek az erkölcsi és politikai követelménynek nem tett eleget. Akkor a zsidók védelme helyett a náci kollaborálást választottuk. Ez nem fordulhat többé elő."

Netanjahu pedig megköszönte Orbánnak a „fontos szavakat", és dicsérte őt kormányzatának ellenállásáért az ellen, amit általában „új antiszemitizmusnak" neveznek: Izrael gyűlölete ellen.

Netanjahu azt mondta:

Az Orbán mellett kiálló Netanjahu tehát világossá tette, hogy Izrael tettei alapján alapozza szövetségeit.