Mozgólépcsőbe szorult egy kiskutya lába a Corvin-negyednél

2018.04.20. 12:50

Tűzoltóknak kellett kimenteniük egy mozgólépcsőbe szorult kiskutyát a Corvin-negyed metrómegállóban tegnap. A baleset azért történt, mert a gazdája nem vette fel az ölében, pedig állatot csak így szabad vinni a mozgólépcsőn. A kutyát nagy nehezen, de végül ki tudták szabadítani - tudta meg a TV2 Tények.

A kutya egy párral él. A férfi arra kérte a nőt, hogy emelje fel az állatot a mozgólépcsőn, de ő nem tette meg, ezért szorult be a kutya lába. Az állat megmentéséhez tűzoltókat hívtak, és egy állatorvost is riasztottak.

A kutya elég ideges, sokkos állapotban volt, az állatorvos először megnyugtatta egy nyugtató injekcióval, ezután a tűzoltók kézi szerszámokkal tudták kiszabadítani a kutya lábát a mozgólépcsőből, akit aztán a gazdája kórházba vitt- mondta a Tényeknek Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője.

A Tények munkatársai telefonon tudtak beszélni az állatorvossal, aki elmondta, hogy a kutyának nagy fájdalmai voltak, de jól viselte a procedúrát. Miután kiszabadították, altató hatása alatt adták vissza a gazdáinak az állatot, hogy az kibírja a nagy fájdalmat, amíg beérnek vele a kórházba.

Egy mozgólépcsőket karbantartó cég vezetője azt mondta, az ilyen berendezések veszélyesek lehetnek, ha nem megfelelően használják őket. Kiskutyát minden esetben ölben kell vinni. Abban az esetben, ha nagyobb testű állatról van szó, és ez nehézségekbe ütközik, akkor le kell állíttatni a személyzettel a mozgólépcsőt és úgy kell használni, hogy véletlenül se történjen ilyen- mondta a Tények műsorában Pataki József, a Metrószervíz Kft. ügyvezetője. 

Különösen az olyan régebbi mozgólépcsőknél érdemes nagyon vigyázni, mint amilyenek a Corvin-negyednél vannak. Ezeknél ugyanis sokkal nagyobbak az alkatrészek közötti hézagok, mint a modernebb változatoknál.