Nagyon optimisták a magyarok a Fidesz kétharmados győzelme után

Választás 2018, Fidesz eredményváró, Bálna, Budapest, eredményre várakoznak az emberek a Bálna előtt
Vágólapra másolva!
A magyarok körében 53 százalék számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános helyzete, ugyanennyien gondolják úgy, hogy a gazdasági helyzet is még pozitívabban fog alakulni – derül ki a Nézőpont Intézet PestiSrácok.hu számára készült közvélemény-kutatásából. A pesszimisták aránya mindössze 31-32 százalék, tehát több mint másfélszer nagyobb az optimisták aránya azokhoz képest, akik negatív várakozásokkal bírnak.
Vágólapra másolva!

A magyarok körében

53 százalék számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános helyzete,

ugyanennyien gondolják úgy, hogy a gazdasági helyzet is még pozitívabban fog alakulni. A pesszimisták aránya mindössze 31-32 százalék, tehát több mint másfélszer nagyobb az optimisták aránya azokhoz képest, akik negatív várakozásokkal bírnak.

Érdekesség, hogy a kormánypárti táboron belül mindkét kérdésben 90 százalék körül van az optimisták aránya, de még a Jobbik-tábor (20-29 százalék), illetve a baloldaliak (24-28 százalék) jelentős része is bízik a következő négy év sikerében.

Forrás: Nézőpont Intézet

A felmérés arra is rámutat, hogy

a megkérdezettek négyötöde (80 százalék) a bevándorlási kvóta elleni fellépésben vár további előrelépést a következő négy év kormányzása során.

A családtámogatások bővítése (75 százalék), a nemzeti szuverenitás megvédése (72 százalék), a kormányzati stabilitás (71 százalék), valamint a pénzügyi-gazdasági stabilitás (64 százalék) terén ugyanakkor szintén előrelépést remélnek a magyarok.