Nyárias, de esős idő várható

2018.04.25. 16:14

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos idő várható, az Északi-középhegységben, illetve késő délutántól az északnyugati határvidéken alakulhat ki kis eséllyel egy-egy zápor, esetleg zivatar. Éjszaka az ország északi harmadán és a Nyugat-Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan, főként északnyugaton valószínű eső, zápor, kezdetben északnyugaton néhol zivatar is lehet, másutt derült vagy gyengén felhős marad az ég.

Csütörtökön északon erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen esővel, záporral. Délebbre a napos órákat követően délután megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulhat ki csapadék, elsősorban a Tiszántúlon néhol zivatar is előfordulhat. A délnyugati szelet szerda estig többfelé élénk lökések kísérik, majd éjszaka a szél északira, északnyugatira fordul, napközben már nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az Alföldön 21 és 27 fok között alakul, egészen délkeleten lehet 25 fok fölött. Az ország többi részén a maximum általában 16 és 21 fok között valószínű, és a délelőtti órákban áll be.