K. S. I. ellen csütörtökön adott ki elfogatóparancsot a Budapest Környéki Törvényszék. A vesztegetés vádjával folyó elsőfokú büntetőperben egy ismert színész és két további ügyvéd is a vádlottak padjára került, mert az ügyészség szerint egy másik büntetőeljárás felfüggesztését és előzetes letartóztatás megszüntetését vállalták több tízmillió forintért.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a törvényszéken hivatali vesztegetés és más bűncselekmények vádjával 7 ember ellen folyó ügy vádirati tényállása tartalmazza: V. T. T. elsőrendű vádlottal szemben korábban folyt másik bíróságon egy másik eljárás, melyben a Fővárosi Főügyészség emelt vádat adócsalás miatt 2010-ben.

V. T. T. és ismerőse, K. S. I. ügyvéd 2012-ben megegyezett, hogy K. S. I. és az ügy egy másik vádlottja,

Oszter Sándor kapcsolatain keresztül pénzért elintézi

V. T. T. büntetőügyének kedvező elbírálását. Egy másik, az ügyben szintén megvádolt ügyvéd, B. B. arra vállalkozott, hogy pénzért ismeretségei révén elintézi V. T. T. előzetes letartóztatásának megszüntetését és az ellene a fővárosban folyó eljárás felfüggesztését. Ehhez szintén pénzért B. B. ügyvéd vállalta orvosszakértői vélemények beszerzését. Egy harmadik ügyvéd, P. B. - szintén az ügy vádlottja - B. B. ügyvéd utasítására többször kért milliókat V. T. T. -től arra hivatkozva, hogy majd

abból fogja megvesztegetni a bírót.

Az ügy vádirata szerint V. T. T. abban a hiszemben fizetett a vádlottaknak több mint 50 millió forintot, hogy a közreműködésükkel a bírónak juttatott pénz fejében szabadlábon védekezhet, az ellene kibocsátott elfogatóparancsot visszavonják és az ügy felmentéssel zárul. A tényállás alapján hivatali visszaélés és más bűncselekmények vádjával a Budapest Környéki Törvényszéken folyó elsőfokú eljárás a végéhez közeledik, már a perbeszédek egy része is elhangzott. A csütörtökre kitűzött tárgyaláson azonban K. S. I. vádlott szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg, elővezetése sem volt eredményes, ezért a törvényszék elfogatóparancsot adott ki ellene - közölte a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.