A nőverő Juhász Péter arról számolt be, hogy áll a tarhálás

Orbán Viktor évértékelője 2017 február 10-én a Várkert Bazárban, Juhász Péter, Együtt, kormányellenes tüntetés
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette a felperes, Juhász Péter, jóhírnévhez és magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát azzal, hogy 2018. április 26. napján a www.origo.hu oldalon „A nőverő Juhász Péter arról számolt be, hogy áll a tarhálás" címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt vert.

Az utóbbi idők legszórakoztatóbb beszélgetését folytatta a nőverő politikus a Soros-közeli hetilap munkatársával. Az interjú fő csapásiránya a tarhalás és az LMP szidása volt, de kiderült az is belőle, hogy Juhász nem javasolja, hogy megtartsák a pártot. Inkább egyesületi formát választana most éppen.

Ismert, Juhász Péter pártja, az Együtt nem érte el az egy százalékot az április 8-ai választáson, aminek az lett a következménye, hogy az ötfős elnökségnek vissza kell fizetnie a mintegy 150 millió forintos kampánytámogatást.

A korábban többször is kéregető Juhász Péter ezzel végre ismét helyzetbe került, és elindította az ország történetének egyik legnagyszabásúbb tarhálási akcióját.

Ennek egyik csúcspontja az volt, amikor képes volt a „demokrácia végóráiban" megjelenni egy fehér dobozzal és egy korábbi kormányellenes tüntetésen fel-alá járkálva gyűjteni az adományokat. Az egész művelet olyan jól sikerült, hogy az rászabadult a politikus és az Együtt közösségi oldalára is, gyakorlatilag ellepték ezeket a felületeket a kéretlen tarhálási tanácsadók, jó szándékú haverok felajánlásai. Hiába azonban minden erőfeszítés, még mindig nem gyűlt össze a 150 millió forint, így valamit ki kellett találniuk Juhászéknek. Ebből az lett, hogy egy végső roham keretében a politikus interjút adott a haveri hetilapnak, a Magyar Narancsnak. De még milyet!

Juhász Péter Forrás: Polyák Attila - Origo

Tarhalásból 10/10

Kétségkívül az utóbbi hetek legszórakoztatóbb beszélgetése zajlott le Juhász Péter és Teczár Szilárd között, hiszen annak

közel a harmada mi másról szólt volna, mint a professzionális kéregetésről.

A Magyar Narancs szemmel láthatóan örömmel biztosított terepet a nemes témának, ezek volt belőle a legfontosabb gondolatok:

  • Juhászék 126 millió forintnál tartanak, 25 millió forintot kell összekéregetniük. A politikus szerint utóbbi összeg óriási teher az elnökségi tagoknak.
  • A kezdeti ütem mérséklődött sajnos, hiszen az első két napban 48 millió forint gyűlt össze, mostanában viszont csak 2 millió forintok jönnek a párt számlájára.
  • Juhásznak nincs 5 millió forintja.
  • Nagyon sokan azért adnak pénzt nekik, mert azt szeretnék, hogy FOLYTASSÁK. (ezt az állítását a választáson elért 0,77 százalék fényében fenntartásokkal kell kezelni)
  • Felemelő az egész tarhálás, mert csak mikrotámogatók küldtek pénzt.

Az különösen szép volt az interjú ezen részében, hogy Juhász az elején azt hitte, összejön majd 20 millió forint, aztán el kellett indulnia nagyobb támogatókhoz – saját szavaival – KOLDULNI jelentősebb, akár tízmilliós összegekért. De az is felemelő volt, amikor a Magyar Narancs kérdezőbiztosa a következő kérdésnek álcázott dicsértet szögezte Juhásznak:

Erre kicsit zavarba jött az asszonyverésben is jártas politikus, de aztán gyorsan helyrebillentek a dolgok, és levonta az elmaradhatatlan konzekvenciákat. Kicsit azért ez is erős lett: A választáson megbuktak, de morálisan viszont végig helyes döntéseket hoztak, és ők voltak az egyetlenek, akik legalább morálisan nyertek. Jelentsen ez bármit, szélsebesen érkezett a következő konzekvencia: az Együtt politikája a választási kudarc ellenére bizonyos értelemben működött. De, hogy a Magyar Narancs olvasói ne maradjanak az interjú végén sem tarhálással kapcsolatos kulisszatitkok nélkül, Juhász arra a kérdésre, hogy mikor lesz a következő küldöttgyűlésük a következő remekbeszabott választ adta:

Nem az LMP volt a Juhász-interjú nyertese

A beszélgetésből az is leszűrhető, hogy az Együtt lemondott pártvezetője valamiért nagyon haragszik az LMP-re. Minden bizonnyal azért, mert Szélék nem támogatták megfelelő lelkesedéssel Juhász új pólussal kapcsolatos elképzelését. Cserébe most a Magyar Narancs hasábjain vágott vissza nekik, kicsit cikizve őket:

  • Harmadannyi pénzből kampányoltak, mint az LMP.
  • Szél Bernadett soha semmilyen levelére nem válaszolt Juhásznak, ami különösen felháborító szerinte, hogy még egy telefonhívást sem viszonzott.
  • Vállalhatatlan, amit az LMP csinált, ez szerinte sokaknak nem tetszik.
  • Szél Bernadett most nyitni akar a többi ellenzéki párt felé, de ez Juhász szerint eső után köpönyeg.
  • A 0,77 százalékot elért párt exvezetője bukott pártnak nevezte az LMP-t, és bukott politikusnak titulálta Szél Bernadettet.
  • Juhász nem tud az LMP-vel mit kezdeni.
  • Csárdi Antal LMP-s politikus szerinte sosem lépett volna vissza a javára a Belvárosban, és a politikájával végletesen nem ért egyet.

Érdekességek

A tarháláson és az LMP-szidáson kívül is voltak sajátos-érdekes részei az interjúnak, ezek azok:

  • Juhász úgy fogalmazott, hogy 76 helyen nem indítottak jelöltet, ezzel próbálta alátámasztani azt, hogy ők mindent megtettek az ellenzéki együttműködésért. Az igazság az, hogy ezek jelentős részében NEM SIKERÜLT jelöltet indítaniuk.
  • Egyesületi formában akarja legyőzni a Fideszt.
  • Nem javasolja, hogy megtartsák a pártot. Ezt az adósságokkal indokolja.
  • 500 tagja van az Együttnek.