Összeomolhat Gyárfás Tamás védekezése, lebuktathatják a hangfelvételek

Gyárfás Tamás tárgyalása, 2018.04.20.
Vágólapra másolva!
Önellentmondásba került Gyárfás Tamás, bukik a védekezési stratégiája - írja a Magyar Idők. Míg néhány napja ügyvédjével arról beszéltek a sajtónak, hogy Portik Tamással "felületes" kapcsolatban volt, addig mára kiderült, hogy éveken keresztül rendszeresen beszéltek. Az alvilág korábbi vezetője a találkozások szinte mindegyikéről készített hangfelvételt.
Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamás Fotó: Polyák Attila - Origo

"Végre, hogy előkerültek. Legalább tisztázva lesz minden. A megmentésemet jelentik ezek a felvételek, mert tudom, hogy soha nem követtem el azokat, amiket állítanak. És ezek mind az én igazamat fogják alátámasztani. Értetlenül állok a velem történtek előtt" – nyilatkozta a 24-nek Gyárfás Tamás, miután a Heti Válasz közölte, Portik Tamás és a milliárdos Gyárfás rengeteg – a Magyar Idők úgy tudja, százas nagyságrendről van szó – beszélgetésének a hanganyagát foglalta le a közelmúltban a rendőrség.

Emlékezetes, a napokban a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással gyanúsították meg Gyárfás Tamást. A nyomozók szerint ugyanis ő adott megbízást Portik Tamásnak a médiacézár megöletésére.

Az ügy pikantériája, hogy Gyárfás és ügyvédje alig néhány nappal ezelőtt újságírói kérdésre

még azt állította: Portik és Gyárfás csak felületesen ismerték egymást,

évente talán egy, esetleg két alkalommal beszéltek. Az egykori szocialista médiavállalkozó Gyárfás beszámolt arról is, egyetlen nyilvános helyen sem találkoztak, csak az utcán beszéltek, miután egyszer becsöngetett hozzá.