Csütörtök délután újra kihallgatta a rendőrség a milliárdos Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság ügyében – tudta meg a PestiSrácok.hu. A hírportál szerint a nyomozók a korábbi kérdésekre tértek vissza.

Ahogy korábban írtuk, Gyárfás Tamást, hogy

ő adta ki a parancsot riválisa, Fenyő János vállalkozó meggyilkolására.

Gyárfás – a kényszerintézkedéséről szóló – bírósági döntés után azt állította, hogy ennek a 'szörnyűségnek' (Fenyő meggyilkolása – PS) ő maga is áldozata és még a 'gondolata sem merült fel benne', hogy az egykori médiamágnást megölesse" - írja a PestiSrácok.hu.

Gyárfás Tamás mindent tagad

Bánáti János, az egykori szocialista médiavállalkozó ügyvédje azt mondta, hivatalosan, jegyzőkönyvben rögzített módon is kérték, hogy mutassák meg az összes, Gyárfás Tamás és Portik Tamás állítólagos megbeszéléséről szóló hangfelvételt. Az ügyvéd ezt azzal magyarázta, hogy a védelemnek is meg kell ismernie a bizonyítékokat, hogy érdemben tudjanak rájuk reagálni. Azt mondta, a csütörtöki kihallgatáson érezni lehetett, hogy a nyomozók taktikáznak. Úgy fogalmazott, „sem megerősíteni, sem gyengíteni nem akarták azt a képet, hogy ezek a felvételek létezhetnek, és a birtokukban vannak”.

Gyárfás Tamás a tárgyalásra érkezik, április 20-ánFotó: Polyák Attila - Origo

A védő beszámolója szerint Gyárfás Tamás a kihallgatáson egyértelműsítette, hogy Portik soha nem zsarolta őt, és képtelen állításoknak nevezte azt is, hogy Tasnádi Péter szerint Gyárfás megbízta őt Fenyő János likvidálásának megszervezésével, majd azért három alkalommal is fizetett neki

- idézte a portál Bánáti János szavait, aki azt is hozzátette, Gyárfás Tamás csütörtökön is azt mondta, semmilyen formában nincs köze Fenyő János halálához.