Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter mondta el azt pénteken, hogy egy új közigazgatási egység jön létre, Miniszterelnöki Kormányiroda néven - írta a 888.hu.

Rogán Antal elmondta az új közigazgatási egységről, hogy Orbán Viktor miniszterelnök alá tartozik és az ő közvetlen irányításával működik majd egy új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda, amely a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli."

Rogán Antal - Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterFotó: Mudra László - Origo

Rogán Antal az eredetileg az RTL Klubnak adott interjúban elmondta azt is, hogy a kormány kabinetstruktúrában dolgozik majd,

az eddig stratégiai és gazdasági kabinet mellett kiemelt szerepet kap majd a nemzetbiztonsági kabinet Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével. A miniszter beszámolt arról is, hogy nem azért volt szükség a kormányzat összetételének módosítására, mivel az nem lett volna sikeres. Hanem mert
minden kormányzati ciklusnak vannak új céljai".

Sőt, Rogán Antal elárulta, hogy a miniszterelnök, amikor elbúcsúztatta a kormány tagjait a választás után, azt mondta, hogy sikeres négy évet zárhatnak.
A miniszter az elmúlt négy év legfontosabb eredményének a határok megvédését és a foglalkoztatottság jelentős növelését nevezte meg.