Szijjártó Péter: Hiába próbálnak meg minket megtorpantani

SZIJJÁRTÓ Péter
Biharkeresztes, 2018. április 5. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a térköveket gyártó Viastein Kft. biharkeresztesi üzemének megnyitója és az új részleg alapkőletétele alkalmából tartott ünnepségen Biharkeresztesen 2018. április 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter szerint a magyar parlamenti választás eredménye felpaprikázta, frusztrálja az EP képviselőket, ezért a valóságtól teljesen elrugaszkodott állításokkal támadást intéznek Magyarország ellen – írta a Magyar idők.
Vágólapra másolva!

Judith Sargetitni jelentése minősített hazugságok gyűjteménye – mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hozzátette, már unalomig ismert általánosságokat és puffogtatásokat tartalmazó, mindenféle valóságalapot nélkülöző állításokat hordanak össze Magyarországról az EP-ben.

– fűzte hozzá. A Szijjártó Péter szerint ugyanakkor látszik, hogy a jelentésben minden számít, kivéve a tények meg a valóság.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Azt állítani, hogy Magyarországon el akarják nyomni a civil szervezeteket, vagy éppen azt, hogy az ország nem tett eleget az antiszemitizmussal szemben, esetleg, hogy nincsen sajtószabadság, olyan hazugságok, amelyekkel szemben puszta tények állnak - mondta a külügyminiszter.

„Hogyha mi nem állnánk ellen, akkor a Soros-tervet már régen végrehajtotta volna az Európai Parlament.

– szögezte le Szijjártó Péter az interjúban. A LIBE-bizottságnak is elmondta, hogy a magyar emberek április 8-án hoztak egy nagyon világos döntést. A részvétel miatt sem lehet panaszkodni. A pártlistákra adott szavazatok 49,6 százalékát a Fidesz kapta, ami 2 800 000 szavazatott jelent, ami több mint 600 ezerrel több, mint amit négy éve kaptak a kormánypártok.

Tehát a magyar népakarat olyan elsöprő erejű, amelynek nyomán

amelyekkel most Magyarországot mindenfajta módon próbálják támadni - fejtette ki Szijjártó. Megjegyezte azt is, hogy míg a magyar emberek szerepelnek a magyar választói névjegyzékben, addig a LIBE-bizottság tagjai nem, így nincs joguk döntést hozni az ország jövőjéről.

A magyar emberek arra hatalmaztak fel minket, hogy olyan politikát folytassunk, amelynek értelmében csak a magyar emberek mondhatják meg, hogy ki jöjjön ebbe az országba,

nem fogunk elfogadni semmifajta kötelező betelepítési kvótát, és Magyarországot magyar országnak fogjuk megőrizni - szögezte le a külügyminiszter.

A teljes interjút a Híradó.hu-n olvashatják el!