Egy utcára kiszabadult pitbull kiharapott egy darabot egy 28 éves nő lábából Mindszenten. A segítségére siető férfi vasrúddal ütötte a kutya fejét, így tudta megmenteni a nőt. Az állat gazdája ellen nyomozást indított a rendőrség- írja a délmagyar.hu

A támadás május 1-jén történt reggel, a mindszenti Szántó Kovács János utcában.

A nevelt lányommal költözködtünk a Thököly utcából az Iskola utcába. Anita kutyáját gyalog vittük át az új otthonunkba. Már visszafelé jöttünk, kutya nélkül, amikor a Szántó Kovács János utcán megtörtént a baj- mondta Délmagyarnak az áldozat nevelőapja, B. Imre.

Csak Anitára támadtak, rám nem. A nagyobbikat lerúgtam, az arrébb szaladt. A másikat hiába ütöttem, rúgtam, csak tépte, marta Anitát. A kiabálásra végül az egyik házból kiszaladt egy fiatalember. Vasrúddal ütötte a kutya fejét, mire végre elfutott. Ha az a férfi nem jön ki, nem is tudom, hogy mi lett volna. Ezúton is köszönjük a segítséget!- mondta a lapnak a férfi.

Egy szomszéd elmondása szerint először a sikoltozásra lettek figyelmesek, amikor meghallották a kutyamorgást is, már tudták, hogy nagy a baj.

Egy lapáttal a kezemben rohantam ki az utcára, de akkor már a szomszéd a vasrúddal ütötte a kutyát. A kis hölgy a földön feküdt, jó, hogy nem harapta el a harci kutya a torkát. Anita combjából hiányzott egy darab, és iszonyatosan vérzett mindenütt. A lányom közben hívta a mentőket- mondta a szomszéd.

Először az ügyelet ért ki, később a mentősök, majd a mentőhelikopter.

B. Anitát a szentesi kórházba baleseti sebészetén ápolják, a fájdalmait csak gyógyszerrel tudják csillapítani. A kutyák szétmarcangolták a bal comját, lábszárát és a lábfejét. Az ujjai egy részét is bekötötték, ezek akkor sérültek meg, amikor megpróbálta szétfeszíteni a kutya száját.

Ugyanolyan amerikai staffordshire terrier-pitbull keverékem van, mint ami rám támadt. Nem tudom, hogy mit csináljak vele. Soha nem bántott, nagyon szeretem, imádom, de félni fogok tőle is. - mondta sírva a lapnak a megtámadott nő, majd hozzátette, hogy nem tudja, mi történt volna, ha a mellkasát vagy a fejét támadják meg a kutyák, halál félelme volt.

Jelenleg nem tud lábra állni, és a sérülései örökre látszódni fognak.

A helyiek a lapnak elmondták, hogy nem ez volt az első eset, hogy a kutyák emberre támadtak. Nemrég felkergették egy fára gazdájuk családtagját. Mások nem mertek kiszállni az autójukból a vérszomjas kutyák miatt.

A délmagyar.hu információi szerint több harci kutya tartja rettegésben a mindszenti Dózsa- telepieket. A környéken valakik szaporíthatták a kutyákat, emiatt beltenyészet alakult ki. A kölykök nem kellettek senkinek, ezért szabadon engedték őket.

Zsótér Károly, Mindszent polgármestere szigorítana a törvényen. Én letöltendő börtönbüntetéssel sújtanám azokat, a kutyatartókat, akik miatt ilyen tragédiák történnek- mondta a polgármester.