A Monori Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik egy asszonyt évekig elzárva tartottak a házukban.

A pár áldozata, egy nő Budapesten élt. Betegsége miatt nyolc éve többször tűnt el a lakásából, ezért 2010 decemberétől eltűnt személyként körözték. Mivel a nő nem került elő,

a bíróság 2016 decemberében halottá nyilvánította.

A halott asszony visszatér

2017 júniusában az asszony Vecsésen, egy élelmiszerüzletnél tűnt fel.

Szemmel láthatóan alultáplált és elhanyagolt volt, éppen a kukákban turkált. Lábáról egy fémlánc és egy lakat lógott- olvasható Szabó Ferenc Pest megyei főügyész Origónak küldött közleményében.

Miután előkerült, nyomozás indult az ügyében. Kiderült, hogy a halottnak nyilvánított asszony nyolc évvel ezelőtt ismerkedett meg egy férfival és annak élettársával, és állítólag ő maga döntött úgy, hogy hozzájuk költözik Monorierdőre, egy pincében kialakított lakrészbe.

Széttépte láncait

Az asszony a ház körül dolgozott a párnak, de tőlük is többször elsétált. A férfi és a nő mindig megtalálta és visszavitte a házba. Kitalálták, hogy valamivel ott kellene tartaniuk, így legközelebb, amikor ismét elmentek valahova, a férfi

összelakatolta az asszony lábait, majd bezárta a pincébe.

Tavaly júniusban a férfi ismét elővette a láncot és egy lakattal egy vascsőhöz lakatolta az asszonyt, majd az élettársával együtt rázárta az ajtót és elindult otthonról. Ezúttalaz asszonynak sikerült szétszednie a láncot és megszöknie.A vasúti sínek mellett eljutott Vecsésig. A Monori Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit és a nőt.