Láncra verve tartott fogva egy nőt egy monorierdői pár

2018.05.04. 10:11

Láncra verve tartottak fogva egy nőt Monorierdőn. Az asszony először önként ment a párhoz, de később már nem engedték el, verték és dolgoztatták őt. Az áldozat végül megszökött, Vecsésen találtak rá, lánccal és lakattal a lábán - tudta meg a Tények, a TV2 hírműsora.

Lakattal és lánccal a lábán találtak egy 50 év körüli nőre Vecsésen. Az asszony éppen kukázott egy bolt előtt, amikor a járókelőknek feltűnt, hogy a nő láncot húz maga után még tavaly júniusban.

Azonnal hívták a rendőröket, akinek a nő elmondta, hogy Monorierdőn fogva tartották. A TV2 Tények riportja szerint a mentális beteg nő még 2010-ben tűnt el Kőbányáról, hat évvel később holttá nyilvánították. Majd rá egy évre találták meg Vecsésen.

Szemmel láthatóan alultáplált és elhanyagolt volt. Éppen a kukákban turkált, lábáról egy fémlánc és egy lakat lógott - nyilatkozta Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a Tényeknek.

A vád szerint a nő, miután Budapesten megismerkedett a monorierdei férfivel, önként ment hozzá lakni. A pincében lakott, a ház körül dolgozott, azonban többször elbóklászott otthonról, ezért az ügyészség szerint egy idő után a monorierdei férfi és élettársa összeláncolta a lábait, és bezárta pincébe.  A nőnek azonban a sikerült elszöknie, és a vasúti sínek mellett Vecsésre gyalogolt. A szomszédok többször látták az asszonyt, de semmit nem vettek észre a fogva tartásból.

Gondoltam egy családtag, egy családtagjuk, és azért gondozzák, vagy ehhez hasonlóra gondoltam én, én semmi gyanúsra nem gondoltam, hogy fogva tartják - mondta a pár egyik szomszédja.

A fogva tartással és bántalmazással vádolt férfi és nő nyilatkozott a Tényeknek. Azt állítják, nagyon megdöbbentek, amikor az udvart ellepték a rendőrök. Szerintük ők csak jól cselekedtek a befogadott nővel.

Hát meg az se igaz, hogy be volt zárva - mondta a pár.

Az idős férfi és élettársa azt állítja, még falunapra is elvitték magukkal a nőt.

Falunapra lejött velünk, ja, eljött velünk az erdőbe is. Etettem, itattam, fönt a kempingbe. Falunap, meg ez meg az. Hát jött velem. Hát jött velünk, akkor rendesen viselkedett meg minden. És utána rájöttem, hogy ez egy kicsit bolond - nyilatkozta a megvádolt pár.

A vád szerint dolgoztatták a láncra vert nőt, szerintük ez nem igaz.

Hát azt mondják, dolgoztattuk, hát evett is meg minden, hát akkor annyit nem segítene, hogy biciklit csinál, mert ezeket csinálta - tette hozzá a monorierdői pár.

A párt többek között személyi szabadság megsértésével vádolja az ügyészség.