A Fidesz több tiszteletet vár Brüsszeltől a kommunizmus áldozatainak - jelentette ki Deutsch Tamás, a kormánypárt európai parlamenti (EP) képviselője szombaton Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt.

A politikus újságíróknak azt mondta:Megdöbbenésüknek és felháborodásuknak kell hangot adniuk amiatt, hogy az Európai Bizottság elnöke "nyíltan ünnepli a kommunizmus szellemi atyját".

Deutsch Tamás emlékeztetett,  hogy Jean-Claude Juncker részt vett a Karl Marx születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A fideszes EP-képviselő hozzátete: Ez egészen elképesztő, és ismét emlékeztetni kell az Európai Bizottság elnökét, hogy az unió keleti fele nem is olyan régen kommunista diktatúra elnyomása alatt élt. Az EU ezen részén a Marx nevéhez köthető kommunista ideológia nevében tízmilliókat gyilkoltak meg, börtönöztek be, tettek egy életre nyomorulttá, köztük magyar emberek tíz- és százezreit is üldözték.Deutsch Tamás úgy értékelt: Juncker magatartása nem kevesebbet jelent, mint a kommunizmus áldozatai emlékének gátlástalan megcsúfolását.
Deutsch Tamás mindehhez hozzátette: Amit Jean-Claude Juncker tett, élesen ellentétes pártcsaládja, az Európai Néppárt álláspontjával. A néppárt - benne a Fidesz - ugyanis azért küzd, hogy a náci és kommunista diktatúrák bűneit uniós szinten ítéljék el, és a lehető leghatározottabban elutasítunk minden olyan magatartást, amely ezeknek az embertelen diktatúráknak a bűneit akarja szépítgetni.