Alig tud járni a nő, akit megtépett egy pitbull Mindszenten

2018.05.08. 13:53

Május elsején egy pitbull támadt rá egy 28 éves nőre Mindszenten. A kutya kiharapott egy darabot a nő lábából. A támadás óta a szentesi kórházban kezelik. Zsótér Károly, Mindszent polgármestere a felelőtlen állattartók szigorúbb büntetését és állatrendőrség létrehozását szorgalmazza, és azt, hogy ebösszeírást tartsanak a településen - írja a délmagyar.

A megtámadott nő ugyan már rá tud állni a lábára, nehezen sétálgat is, de a térdét nem tudja hajlítani. Fájdalmai vannak, és lelkileg sincsen jó állapotban - mondta el a délmagyarnak a nő nevelőapja.

A pitbull nem először támadt emberre. A két kutyát többször elvitték már a sintértelepre, de a gazdájuk mindig kiváltotta őket. Most a hódmezővásárhelyi sintértelepre került a két eb. Tizennégy napig lesznek karanténban. A hatósági állatorvos figyeli, hogy jelentkeznek-e a veszettség tünetei az állatokon- mondta el Magyar József, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. üzemeltetési igazgatója.

A településen nagy a felháborodás a támadás és a sok kóbor kutya miatt. Zsótér Károly polgármester elmondta, hogy az önkormányzat mindent megtesz, amit tud, és kezdeményezni fogja, hogy szigorítsák a törvényt. Elmondása szerint olyan gyenge szankciókat tartalmaz a felelőtlen gazdákkal szembeni szabályozás, hogy nem veszik komolyan.

Mindszenten négy évvel ezelőtt volt utoljára ebösszeírás. A kutyatulajdonosoknak nyilatkozni kellett arról, hogy van-e kutyájuk. A május elsejei kutyatámadástól függetlenül idén is lesz összeírás, de egy teljesen új rendszert dolgoztak ki azért, mert Mindszenten jó néhány felelőtlen kutyatartó él. Őket szeretnék kiszűrni.

Az ebösszeírás során minden házhoz kimegyünk. Bemenni nincs jogunk, hogy megnézzük, tényleg van-e vagy nincs kutya. Abban bízhatunk csupán, hogy ott, a kapuban állva csak igazat mondanak. Meg fogjuk kérdezni, van-e az ebekben chip, illetve megkapták-e a kötelező, veszettség elleni védőoltást- mondta a lapnak a polgármester, majd hozzátette, hogy nem büntetéssel kezdenek, hanem a helyi állatorvossal lehetőséget teremtenek egy kedvezményes chipezési és oltási akcióra.

Ahogy azt korábban megírtuk, május elsején Mindszenten a Szántó Kovács János utcában két utcára szökött kutya támadta meg a 28 éves lányt, aki a nevelőapjával hazafelé tartott. A férfi az egyik kutyát, a nagyobbat lerúgta a nőről, a másikat, a pitbullt azonban nem tudta. Az elkapta a nő bal lábát, megharapta a lábfejét, lábszárát, a combjából kitépett egy darabot. A kiáltozásra kirohant egy fiatal férfi az utcára, és egy vascsővel ütötte a kutya fejét. Csak így lehetett leszedni az akkor már a földön fekvő nőről a kutyát.