Változik a villamosközlekedés, és közúti lezárásokra is számítani kell a hétvégi kerékpáros verseny és családi nap miatt, amelyet a Várkert Bazárnál tartanak.

A Várkert Bazárnál május 12-én 10 óra és 18 óra között rendezik meg a V4 Kerékpárverseny és Családi napot.

Az előkészületek miatt május 11-én éjféltől egészen május 13-án 4:30-ig közúti lezárásokra kell számítani, illetve változik a 19-es és a 41-es villamos közlekedése - írja a BKK sajtóközleményében.

Korlátozások

  • Május 11-én (pénteken) 0:00-tól május 13-án (vasárnap) 4:30-ig a közúti forgalom elől lezárják az Öntőház utcát, a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret.
  • Május 12-én (szombaton) pedig egész napra lezárják az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot és a Döbrentei utcát teljes hosszában.

A kerékpáros verseny szombaton 13:30-kor rajtol, és Budakeszi felé haladva a Várkert Bazár–Várkert rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor–Budakeszi út útvonalon hagyja el Budapestet, várhatóan 14:00-kor.

Közösségi közlekedést érintő korlátozások

A villamosközlekedésben a változások pénteken és szombaton várhatóak.

  •  A 19-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H; illetve a Kelenföld vasútállomás M és a Rudas Gyógyfürdő között. A Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad.
  •  A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhely között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik, és nem érinti a Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállót.

A villamosok a módosított útvonalon a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar M között az 56A, a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között pedig a 17-es villamos megállóhelyein állnak meg.