Szabadság, művészet, motorok, jamboree

2018.05.10. 16:47

A tavalyi, inkább főpróba jellegű baráti hétvégét követően, idén kibővűlt szervezői csapattal, és megújúlt pozicionálással kerül megrendezésre június 1-3 között a 100 Szikra elnevezésű rendhagyó bulihétvége; a főszervező szavaival élve inkább Jamboree.

Szabadság, művészet, motorok, jamboreeForrás: Origo

A rendezvény mottója:

szabadság, művészet, motorok, jamboree. A szervezők egyik legfontosabb célkitűzése, hogy lehetőséget adjanak élményeken keresztüli inspirálódásra, szubkulturális életérzések és szemléletmódok megismerésére, egyéni bemutatkozásra (művészek), kikapcsolódásra.

A Wonderground egy "sohaország", ahol megáll az idő. A fantáziánk színes kavalkádjának helyszíne. Egy hely, ahol kitörhetsz a napi rutinból, ahol minden nyitott és szabad, ahol újra lángra kap a benned szunnyadó tűz. Ez a 100 szikra.- mondják az eseményről a szervezők.

A rendezvény helyszíne IpolytarnócForrás: Origo

A helyszín Nógrád megye, Észak Magyarország, azon belül is egy picike festői falu, Ipolytarnóc, alig három meghatározó utcával a szlovák határ közelében. A környék dombjain hol a török, hol az árvíz, hol a tűz akarta elpusztítani, most pedig épp a modern világ.

A szervezők ezen is változtatni szeretnének. A 100 Szikra Ipolytarnóc képletes, és küldetésszerű újraindításáról szól. Céljuk, hogy ennek a vidéknek a szépségét minél több városi embernek megmutassák, és ezzel a falut, mint kulturális lehetőséget ismét méltó helyére kerüljön Magyarország térképén, új lehetőségeket adva az itt élőknek.

Változatos programokkal készülnek a szervezőkForrás: Origo

A 100 Szikra fesztivál széles programlehetőségeket kínál; 

 • Land-Art a Kultúr erdőben, a Szikra mezőn és az Ipoly folyónál
 • Gasztroudvar a Majorban
 • Fürdés-napozás az Ipolynál 
 • Frizbi-Pétanque-PIingpong a Majorban 
 • Túrák az ősparkba a Majorból
 • Partyk a Majorban - DJ-k, koncertek 

Ahogy nógrádi tájban suhanva beleláthatsz a landart rejtelmeibe; megcsodálhatod az egyedi motorokat és különleges versenyüket; a városi káosztól távol, szabadon megfürödhetsz az Ipolyban; a tábortűz szikrái mellett önfeledten bulizhatsz új barátaiddal; vagy a lakóautód ablakából megcsodálhatsz sosem látott csillagokat. Egy 3 napos kötetlen „jamboree", ami neked szól. 

Egyedi motorok, különleges versenyekForrás: Origo

A szervezők azokat várják a fesztiválra akik;

 • #Landart – a természet művészei;
 • #Vanlife – a lakóautós kamperek;
 • #Jamboree – azok, akik egy önfeledt, szabad bulizásra vágynak;
 • #Motorcycles – az igazi motoros arcok;
 • valamint azok, akiket beindít a szikra

A rendezvény a „helyi erők" nyitottságát és támogatását élvezi, és a szervezők remélik, a helyiek szikrája elég lesz ahhoz, hogy beindítson egy szemléletmódot, aminek köszönhetően az emberek újra észreveszik majd a világban rejlő csodákat.

Részletes információk a programokról és a fesztiválról, itt.