Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a miskolci apával szemben, aki egy lőfegyverrel véletlenül meglőtte kislányát. Az 50 éves férfi ellen gondatlanságból elkövetett gyilkosság miatt folytatott eljárást a rendőrség. 

Egy miskolci férfi tavaly, június 12-én este Lyukóvölgyben lévő otthonában, egy engedély nélkül tartott forgótáras pisztollyal leadott egy lövést.

A lövedék eltalálta 9 éves kislányát.

A férfi azt mondta, véletlenül sült el a fegyver.

Az édesapa a gyanúsítotti kihallgatása alkalmával értesült arról, hogy mi történt a kislányával, mindaddig bizakodott a felépülésében. Szörnyű tragédiaként élte meg, mélyen megrendült,felfoghatatlan volt számára, hiszen ez egy véletlen baleset

- mondta akkor a Tényeknek Weisz Linda, az apa ügyvédje.

A pisztolyt az egyik szomszéd bízta a férfira, aki állítólag nem tudta, hogy meg van tölte. A fegyver akkor sült el, amikor a gyerek apja a kezében tartotta és nézegette. A Tények úgy tudja,

a kislányt a szeme környékén érte a golyó.

Az anyja azonnal segítséget hívott, a mentők még a helyszínen újra tudták éleszteni a gyereket, de a kórházban belehalt sérüléseibe.

Forrás: Police.hu

Könnyen kideríthető, véletlenül sült-e a fegyver

Technikailag, hogy egy fegyver milyen műszaki állapotban van, konkrétan el tud-e sülni úgy is, hogy nem húzzák el az elsűtő billentyűt, rossz állapotban van, ütődésre, rázódásra, enyhébb érintésre is elsül. Ilyen valóban létezik, ekkor a véletlen szerepe óriási nagy"

- mondta Tóth István fegyverszakértő a TV2 Mokka című műsorában egy évvel ezelőtt.

Forrás: Police.hu

A nyomozást a rendőrség a napokban fejezte be, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte tovább az illetékes ügyészségnek.