Több járat menetrendje is módosul az Élet Menete megemlékezés idején. Mivel forgalomkorlátozások is lesznek, ezért az autósoknak nehezebb lesz a dolga.

Több busz- és villamosjárat útvonala módosul az Élet Menete miatt. A felvonulás részvevői vasárnap várhatóan 15:45-től 17:00-ig vonulnak a Március 15. tér–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Budai alsó rakpart útvonalon, az érintett útszakaszokat lezárják.

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

 

A BKK közlése szerint az alábbi járatok útvonala módosul:

 • Az 5-ös autóbusz megosztva, a Pasaréti tér és a Szarvas tér, valamint a Rákospalota, Kossuth utca és a Deák Ferenc tér M között közlekedik, ezért a Ferenciek tere M és a Március 15. tér megállót mindkét irányban, az Astoria M és a Döbrentei tér megállót pedig Rákospalota felé nem érinti. Az autóbuszra a Deák Ferenc téren a 9-es busz Kőbánya irányú megállóhelyén lehet felszállni.
 • A 8E, a 110-es és a 112-es autóbusz a BAH-csomópont és az Astoria M között mindkét irányban módosított útvonalon, a Budaörsi út–Villányi út–Bartók Béla út–Szabadság híd–Kiskörút útvonalon halad, ezért egyik irányban sem érinti a Mészáros utca, a Sánc utca, a Döbrentei tér, a Március 15. tér és a Ferenciek tere M; a pesti végállomás felé pedig a BAH-csomópont megállót.
 • A buszok a pesti végállomásuk felé ideiglenesen a 240-es autóbusz Budaörsi út/Villányi út; a 7-es autóbusz Móricz Zsigmond körtér M és Szent Gellért tér M; a 15-ös 115-ös Fővám tér M; valamint a 9-es autóbusz Kálvin tér M megállójában állnak meg.
 • Az autóbuszok a budai végállomásuk felé ideiglenesen a villamospótló Kálvin tér M és Fővám tér M; a 7-es busz Szent Gellért tér M; a villamospótló Villányi úti Móricz Zsigmond körtér M; valamint a 240-es busz Budaörsi út/Villányi út megállóhelyén állnak meg.
 • A 7-es és a 133E busz mindkét irányban az Erzsébet híd helyett a Szabadság híd–Kiskörút útvonalon halad, ezért egyik irányban sem érinti a Rudas Gyógyfürdő (7-es autóbusz), a Március 15. tér (133E autóbusz) és a Ferenciek tere M megállót.
 • Az autóbuszok a pesti végállomásuk felé ideiglenesen a 15-ös busz Fővám tér M és a 9-es autóbusz Kálvin tér M megállójában állnak meg.
 • Az autóbuszok a budai végállomások felé ideiglenesen a villamospótló buszok Kálvin tér M és Fővám tér M megállójában állnak meg.
 • A 178-as autóbusz a pesti oldalon nem, csak a budai oldalon a Naphegy tér és a Déli pályaudvar M között, a Szarvas tér érintésével, módosított útvonalon közlekedik, ezért egyik irányban sem érinti a Szarvas tér, illetve a Döbrentei tér és a Keleti pályaudvar M közötti megállókat. Az autóbusz a Déli pályaudvar M felé a Szarvas tér–Attila út–Krisztina körút útvonalon halad, és a Krisztina tér és Mikó utca villamosmegállóban áll meg. Naphegy tér felé a Krisztina körút–Mészáros utca útvonalon halad; a Déli pályaudvarnál a metrópótló megállójában a pályaudvar oldalán, továbbá a Mészáros utcában a Krisztina térnél áll meg.
 • A 19-es villamos megosztva, a Bécsi út/Vörösvári út és a Clark Ádám tér; valamint a Kelenföld vasútállomás M és a Szent Gellért tér M között közlekedik, ezért a Várkert Bazár és a Rudas Gyógyfürdő megálló mindkét irányba kimarad.
 • A 41-es villamos a Bem rakpart helyett a Villányi út–Alkotás utca–Margit körút útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Móricz Zsigmond körtér M és a Margit híd, budai hídfő H közötti megállókat. A villamosra a Móricz Zsigmond körtér M és a Margit híd, budai hídfő H között a 17-es villamos megállóiban lehet felszállni.
 • Az 56A villamos a 61-es vonalára terelve, mindkét irányban a Villányi út–Alkotás utca–Hűvösvölgy útvonalon 61-es jelzéssel közlekedik, a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar közötti megállókat nem érinti.
 • A Szent János Kórháztól 15:30-kor induló TH nosztalgiavillamos a Rudas Gyógyfürdőig, ezt követően a Várkert Bazárig a 19-es villamos vonalán, majd tovább változatlan útvonalon közlekedik.