A tavalyi eredményeket megerősítette egy újabb elmeorvosi vizsgálat, amely kimondja, hogy nem elmebeteg P. László, aki a gyanú szerint 2016 szeptemberében bombát robbantott a budapesti Teréz körúton. A robbantásban két rendőr sérült meg.

A héten kaptuk meg az elmeorvosi vizsgálat eredményét. Nagyon örülök neki. Az áll ugyanis benne, hogy a fiam teljesen normális, beszámítható. És nem élményszerűen élte meg azt, amit a korábbi vallomásában mondott- idézte P. László édesapjának szavait a 24.hu-ra hivatkozva a Blikk.

Megérkezik a bíróságra P. LászlóFotó: Polyák Attila - Origo

A 24 éves férfi március közepén megzavarta a Fővárosi Törvényszék ülését azzal, hogy a vádlottak padjára feküdt. Tettét azzal indokolta, hogy fáradt. Amikor a bíró arra kérte az őröket, vegyék közre,

P. László egyszerűen levetette magát a földre.

A bíró a mentőket hívta, de a Teréz körúti robbantó megtiltotta, hogy hozzáérjenek. Azt már a mentőorvos mondta ki, hogy a férfi

szándékos rendzavaró magatartást tanúsít.Visszavitték a börtönbe - írja a Blikk.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Már korábban épelméjűnek minősítették

Nem először vizsgálta meg orvos P. Lászlót. Azonnal felmerült a nyomozókban, hogy nem épelméjű. A rendőröknek februárban tett beismerő vallomást. Ekkor derült ki, hogy a robbanásban megsérült rendőrök fegyverét is meg akarta szerezni azért, hogy ha kell, meg tudja magát védeni. Aztán hosszú és zavaros összeesküvés-elméleteket adott elő arról, hogy már gyerekkora óta figyelték: a szülei és a rendőrök is.

Azt mondta, mivel figyelték ők, tudniuk kellett volna, hogy robbantani fog, és szerinte
az apja és anyja nem az igazi szülei, mert örökbe fogadták. Akkori vallomása szerint aznap is követték, és

ennek akart véget vetni a robbantással.

Teréz körúti robbantó, videofelvételForrás: Központi Nyomozó Főügyészség

A férfit kétszer vizsgálták meg korábban az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol

épelméjűnek minősítették, ami azt jelenti, hogy büntethető.

Az ügyészség tavaly decemberben emelt vádat P. László ellen előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy ellen, több ember életét veszélyeztetve elkövetett gyilkossági kísérlet, robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaéléssel, valamint terrorcselekmény előkészítése miatt.

Elképzelhető, hogy élete végéig börtönben marad. A robbanásban megsérült rendőrök felépültek, tavaly júniusban újra szolgálatba álltak.