Csalást emlegetnek a tegnapi Jobbik tisztújítás kapcsán

Sneider Tamás
Sneider Tamás, lakossági fórum, Jobbik, Varsány
Vágólapra másolva!
a Csalást emlegetnek a tegnapi Jobbik tisztújítás kapcsán című cikkünk kapcsán.
Vágólapra másolva!

Helyreigazítás

A 2018. május 13-án „Csalást emlegetnek a tegnapi Jobbik tisztújítás kapcsán" címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a 2018. május 12-i kongresszusa előtti időszakban az alapszervezetek 11%-át szüntette meg. Ezzel szemben a valóság az, hogy a kongresszust közvetlenül megelőző időszakban a mintegy 700 alapszervezet közül hetet oszlattak fel.

Valótlanul állítottuk, hogy a megszüntetett alapszervezetek kizárólag Toroczkai László elnökjelöltet támogatták.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tegnap lezajlott a Jobbik tisztújító kongresszusa, ahol Sneider Tamás egykori szkinhed vezért választották meg a párt elnökének, alelnöknek pedig a zsidó származású képviselőket korábban listázni szándékozó Gyöngyösi Mártont. Tehát a Jobbik élén maradt a Vona-féle jobboldalt eláruló, képmutató, „cicairányzat". Ahogy azonban azt a Ripost megírta, korántsem volt egyértelmű a tegnapi kongresszus végkimenetele, azaz hogy Vona saját embereit ültetheti-e be az elnökségbe, vagy esetleg Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere vezeti tovább a pártot. Hiszen ahogy arról korábban beszámoltunk, mindössze 42 szavazattal tudtak nyerni Sneiderék. A Ripost most arról írt, hogy az elmúlt időszakban éppen annyi alapszervezetet - 11 százalékukat - oszlatott fel az elnökség, amennyi szavazat Toroczkai győzelméhez kellett volna még a tegnapi tisztújításon. Sokan csalást emlegetnek.

Mondani sem kell, hogy „véletlenül” épp azokat a csoportokat oszlatták fel Vonáék, amelyek egyébként Toroczkait támogatták. Ez különösen azért érdekes, mert végül mindössze 42 szavazattal tudott győzni a Sneider-Gyöngyösi duó.

A Ripost megírta, hogy amennyiben a feloszlatott – Toroczkait pártoló – alapszervezetek képviselői is jelen vannak a kongresszuson, akkor nem tudott volna Sneider győzni.

Sneider Tamás, lakossági fórum, Jobbik, Varsány Fotó: Bielik István - Origo

Arról is ír a lap, hogy a birtokukba jutott, a párt regisztrációs irodájából származó információk szerint épp annyi alapszervezetet szüntettek meg Vonáék korábban, ahány szavazattal aztán győzni tudott a Gyöngyösi-Sneider duó.

Sokan felháborodtak, csalást emlegetnek és a pártból való kilépésüket fontolgatják, így könnyen lehet, hogy a tegnapi kongresszus végül a Jobbik kettészakadásához fog vezetni, hiszen Toroczkai László is arról számolt be, hogy „nem fogja elengedni azoknak a kezét”, akik őt támogatták.

Budapest, 2016. október 23. Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere beszédet mond a párt ’56-os megemlékezésén Budapesten, a Corvin közben 2016. október 23-án. MTI Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az érthetően csalódott Toroczkai László így írt Facebook-oldalán Vonáék aljaskodásairól: