Külön nyomozócsoport alakult a tejmérgezéses ügyben

Vágólapra másolva!
Valaki azzal fenyegette meg az egyik legnagyobb magyarországi élelmiszerláncot, hogy megmérgezi azokat a tartós tejeket, amelyeket árul. A történtek után leszedték a boltok polcairól azokat az UHT tejeket, amelyek érintettek lehettek a mérgezéssel, mondta el Origónak a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője. Már azt is lehet tudni, hogy a zsaroló milyen mérget akart használni. A rendőrség a történtek után külön nyomozócsoportot hozott létre.
Vágólapra másolva!

Ahogyan azt megírtuk, a Nébih ügyfélszolgálatára érkezett egy bejelentés, ami szerint az Auchan hipermarketekben árult egyes tejtermékeket megmérgeztek. Az esettel kapcsolatban megkerestük az érintett hipermarketet, akik a következő választ adták:

Ezekután felmerül a kérdés, ha valaki valóban tervez egy hasonló támadást, az ellen hogyan lehet védekezni.

Egy másik üzletlánc, a CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila az Origónak elmondta, hogy bármilyen idegen anyag bejuttatása egy termékbe csak úgy elképzelhető, ha

az elkövető annak csomagolását megbontja vagy megsérti.

vagyis annak, ha valamit belefecskendeztek, látható nyoma kell hogy legyen.

- mondta Fodor Attila.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint, ha valaki hasonló támadásra készül, abban ott van a tudatos rombolás.

Mindennek a szakember szerint az az alapja, hogy kárt akar okozni másoknak.

- tette hozzá Makai Gábor.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, akik azt válaszolták, hogy

zsarolás gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen, valamint az ügy felderítése érdekében egy nyomozócsoportot hoztak létre.

Az Auchan üzletlánc a honlapján közzétette azt a listát, amin azok a termékek vannak, amelyeket megmérgezhettek. A hipermarket felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy ne fogyasszák el a megvett tejet, hanem vigyék vissza az üzletbe, ahol blokk nélkül is visszaadják a termék árát.

A Nébih dr. Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője az Origónak adott interjújában elmondta, hogy a polcokon már biztos, hogy csak biztonságos termék van, nem találtak szennyezett terméket, és emberi megbetegedésre utaló bejelentés sem érkezett. De az egészségügyi szolgálat figyeli, hogy érkezik-e a következő időszakban az ügyhöz kapcsolódó panasz.