A nélkülöző gyerekek is kapnak édességet gyereknapon

2018.05.16. 13:57

Több mint 8 ezer, édességet és egyéb finomságot tartalmazó tartalmazó csomagot készített össze rászoruló gyermekeknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a közel 10 millió forint értékű adományt gyereknapon kapják meg a kicsik.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülete nagy hangsúlyt fektet a családok és a gyerekek segítésére. Májusban kifejezetten erre a célra gyűjtöttek egyebek mellett csokoládét, rágógumit, kakaóport és teát.
Az egyesület egész évben az élelmiszerpazarlás csökkentéséért harcol. A május azonban kiemelt hónap, ugyanis nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy hozzájusson olyan apró ajándékokhoz, mint egy tábla csokoládé, vagy egy kis meglepetés. Számukra szeretnék felejthetetlenné tenni a gyermeknapot - emelték ki közelményükben.

A karitatív szervezetek pályázati formában jelentkezhettek a csomagokra. Az egyesület 39 sikeres pályázati anyagot fogadott el, amelyek keretében

8085 nélkülöző gyerek részesülhet az adományból.

A csomagok osztása május közepén kezdődik, és gyermeknap után, június első hétvégéjén zárul.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Nem csak édességgel, de sportverseny, vetélkedő, ünnepség és hagyományőrző nap is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

"Az általunk kiosztott csomagokkal szeretnénk biztosítani azt, hogy minél több nélkülöző gyerek részesülhessen a gyereknap örömében. Látjuk munkánk során, hogy milyen szomorú, amikor családok, szülők nem engedhetik meg maguknak, hogy a gyerekeiknek ünnepnapra, gyereknapra, vagy akár szülinapra megvegyék azokat a finomságokat, amik máshol természetes velejárói a mindennapoknak.

Az Élelmiszerbanknál ezen szeretnénk változtatni gyereknapi pályázatunkkal, amelyet reményeink szerint jövőre is megrendezünk" - idézték a közleményben Cseh Balázst, az egyesület elnökét.

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna étel megy veszendőbe.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen a felhalmozódó feleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítve az éhezés és a pazarlás csökkenését. A szervezet egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális szempontokat.

Fennállása óta, több mint 13 éve gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált ételeket, amelyek között közeli lejáratú vagy csomagoláshibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is megtalálhatóak. Tavaly 9300 tonna mentett étellel több mint 300 ezer nélkülözőt segítettek a közlemény szerint.