Új játszópark nyílt a Fővárosi Állatkertben

2018.05.17. 16:28

Megnyílt a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja, ahová péntektől vihetik a szülők a gyerekeket. A megnyitón ott volt Csukás István is.

Új játszóparkkal bővült a Fővárosi Állat- és Növénykert. A Holnemvolt Vár névre keresztelt helyszín péntektől várja elsősorban a kisgyermekes családokat interaktív mesevárral, állatsimogatóval és számtalan játéklehetőséggel.

Nézegessen képeket az új helyszínről:

Holnemvolt vár - Kattintson további képekért!Fotó: Polyák Attila - Origo

A megnyitón részt vett Tarlós István, Budapest főpolgármestere is, aki azt mondta, hogy

a másfél hektáron működő új közösségi tér a múlt értékeit és a jelen természeti érdekességeit mutatja be elsősorban a felnövekvő nemzedéknek.

A főpolgármester kiemelte, hogy az állatkertben jelenleg az intézmény történetének egyik legnagyobb szabású fejlesztése zajlik.

Tarlós István a megnyitónFotó: Polyák Attila - Origo

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség élére jelölt fideszes politikus kiemelte, hogy a Holnemvolt Vár egy újabb lehetőség erre a feladatra, ahol a gyerekeknek és a felnőtteknek lehetőségük nyílik az együttlétre, a tanulásra és a kikapcsolódásra is.

A központi építményében, a Hetedhét Palotában a magyar állatmesék világával lehet megismerkedni.

Az ötszintes épület 2700 négyzetméterén egy oktató- és játszóház található, amelynek játékai között ismerős állatmesék elevenednek meg, és a játékok Vuk, Mekk Elek, A Nagy Ho-ho-horgász, Pom Pom, Süsü és Dr. Bubó történetei köré szerveződnek, de Csukás István kifejezetten a helyszín számára egy teljesen új mesét is írt Brekk berek címmel.

A játékok mellett a létesítményben az adott mesékhez kapcsolódó állatok is láthatók, az egyes fajokat bemutató ismertető táblák szövegét szintén Csukás István írta. A helyszínhez kapcsolódik a Frakk terem is, amely az ismert meséken keresztül oktatja a gyerekeket a felelős állattartásra.