Az ellenzék bevándorláspárti jelöltje drog- és hajléktalantanyát csinálna Józsefvárosból

2018.05.18. 16:07

Győri Péter, az ellenzéki pártok bevándorláspárti jelöltje ismét drogtanyát csinálna Józsefvárosból. A politikus újraindítaná a tűcsereprogramot, hajléktalanközpontot csinálna a kerületből, és visszahozná a bevándorlókat.

Megnézném, hogy mi az a helyszín és módszer, ami alkalmas a megfelelő tűcsereprogramra - minderről Győri Péter, a józsefvárosi polgármester-választás bevándorláspárti ellenzéki jelöltje beszélt Soros György egyik blogjában.
Az ellenzék jelöltje szerint nem kérdés, hogy szükség van tűcsereprogramokra, mert a problémát nem elrejteni kell, hanem meg kell próbálni enyhíteni. Mindezek a kijelentések egyértelműen alátámasztják azt, hogy győzelme esetén ismételten a drogosok központi helye lenne Józsefváros.  

A bevándorláspárti erők által támogatott Győri Péter ismét a drogosok és hajléktalanok tanyájává tenné JózsefvárostForrás: MTI/Mohai Balázs

Győri arról is beszélt, hogy a hajléktalanprobléma megoldása „esetében az egyik kulcs az lenne, hogy a helyi rendőrség és a hajléktalanellátók együttműködjenek.” Azt bővebben nem fejtette ki Győri, mit jelent az együttműködés, de igazából csak arra tudunk gondolni, hogy gyakorlatilag egy hajléktalantanyát csinálna a kerületből. 

Mindennek egyébként történelmi hagyományai is vannak a kerületben. Győri korábban az SZDSZ fővárosi képviselője volt, míg Józsefvárosban is SZDSZ-es vezetés volt 1990-2009 között. Akkor gyakorlatilag a kerület egy kánaán volt a drogosok és hajléktalanok számára. Az SZDSZ-es liberális vezetés semmit sem tett a kerület lezüllesztése ellen. Győri most ezt a korszakot hozná vissza Józsefvárosba.