Nem engedi a kormány, hogy gyengítsék az ország védelmi képességeit

2018.05.19. 12:49

Az Országgyűlés rövidesen tárgyalhatja a Stop Soros törvénycsomagot és a kvótaellenes alaptörvény-módosítást, ugyanis a magyar állam nem engedheti, hogy gyengítsék az ország védelmi képességeit - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Idők szombati számában.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az áprilisi választás egyértelmű üzenete, hogy a magyarok számára elsődleges a biztonság. Ez az üzenet a kormányt is kötelezi.

A két előterjesztés elfogadásának célja, hogy „még vastagabb politikai páncélzatunk legyen” az illegális bevándorlás, a betelepítési tervek ellen. A sürgősséget pedig indokolja, hogy

Brüsszelben még a 2019-es európai parlamenti választás előtt véglegesíteni akarják a bevándorlók kötelező szétosztási rendszerét

- mondta az államtitkár.
Dömötör szerint sok uniós politikus próbálja figyelmen kívül hagyni az április 8-i választás végeredményét. Brüsszelben folytatódik a „boszorkányüldözés”, a magyar törvények azonban sokszorosan kiállták az idő és a demokrácia próbáját.
A támadásokkal, elítélő jelentésekkel, jogi és pénzügyi zsarolással meg akarják törni Magyarországot, hogy elfogadja a betelepítési tervet, de amíg ez a kormány van hivatalban, ilyen nem lesz

- hangsúlyozta Dömötör Csaba.
A kormány felépítésének változásáról szólva az államtitkár azt emelte ki: mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni. Az új szerkezet tükrözi a fő célokat, amelyek közül a legfontosabb a biztonság és a nemzeti identitás megerősítése, a versenyképesség növelése és a teljes foglalkoztatottság.

Abban azonban nincs semmilyen változás, hogy a miniszterelnöknek van kormánya, vagyis ő határozza meg a fő politikai irányvonalakat

- mondta.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda feladata, hogy segítse a miniszterelnök munkáját, továbbá, hogy egyetértési pontokat keressen a kormány és az állampolgárok között. Ilyen a „segély helyett munka” elve és a gyermeket nevelő családok támogatása. Emellett több konzultáció és egy népszavazás is megerősítette a kormányt abban, hogy fellépjen az illegális bevándorlás ellen - mondta az államtitkár.
Dömötör Csaba az ellenzékről szólva úgy fogalmazott:

a feje búbja sem látszik ki a káoszból. Kilépések, lemondások, titkos hangfelvételek és verekedések. Véleménye szerint az ellenzék pár hét alatt előadta egy politikai szappanopera fél évadját. Továbbra sem látszik, hogy ha rajtuk múlna, milyen irányba vinnék az országot. Csak a választási vereség okaival való szembenézés totális hiánya látszik az ellenzéken - tette hozzá Dömötör Csaba.