Karácsony Gergely azt játszotta, hogy néma

Karácsony Gergely szavaz, Választás 2018
Budapest, 2018. április 8. Karácsony Gergely nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután szavazott a zuglói Örökzöld Óvodában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Nem válaszolt az Echo Tv riporterének kérdéseire Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd egykori miniszterelnök-jelöltje. Az Echo Tv Informátor című műsorának riportere a baloldali pártok képviselőit, politikusait faggatta az ellenzék várható stratégiájáról, valamint az MSZP tisztújításáról.
Vágólapra másolva!

A balliberális kormányok alatt jól bejáratott szokásnak megfelelően járt el Karácsony Gergely: nem válaszolt az Echo Tv riporterének kérdéseire, levegőnek nézte a kérdezőt. Pedig a kérdések nem voltak túl bonyolultak:

  • Mit gondol a baloldal alakulásáról Magyarországon?
  • Milyen volt a parlamentben?
  • Miért jutott eszükbe, hogy külön frakcióba ülnek be?
  • Ilyen politizálás várható Öntől a jövőben is? Az úgynevezett néma módszer?

Egyik kérdésre sem érkezett tehát válasz, Közben Karácsony egy másodpercig sem nézett a riporterre. A „beszélgetés” végén az EchoTV munkatársa megköszönte a „kimerítő interjút.”

A jelenetsor még azelőtt történt, hogy Bősz Anett, a Liberálisok képviselője kilépett a Párbeszéd frakciójából, ami így fél évre biztos megszűnik.

A partvonalon kívülre akartak szorítani a Párbeszéd-frakción belül, nem képviselhettük megfelelő súllyal a véleményünket

– indokolta döntését Bősz Anett az Origónak. Mandátumáról egyébként a szocialista felszólítás ellenére nem mond le, és függetlenként fogja képviselni a liberális választókat.