Beismerő vallomást tett a sólyi gyerek gyilkosa

2018.05.21. 19:16

Beismerő vallomást tett a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottja, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását - jelentette be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.

Tarcsa Csaba elmondta, hogy a 8 éves sólyi kislány eltűnését édesapja péntek este jelentette a rendőrségen, a gyerek holttestét szombat hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében.

A rendőrség már szombaton őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri fiút, aki részletes beismerő vallomást tett,  amelyet a helyszíni kihallgatáson megerősített.

A rendőrség már szombaton őrizetbe vette a 16 éves fiút.Forrás: police.hu

Előzetes letartóztatását hétfőn elrendelte a Veszprémi Törvényszék.

A gyanúsított ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

Péntek este az akkor még eltűntként nyilvántartott kislány felkutatására nagy erőket mozgósítottak. A megyei rendőrök a készenléti rendőrség tagjaival, valamint a társszervek munkatársaival és civilekkel megerősítve, nyomkövető kutyákkal és helikopterrel több mint százan keresték a gyereket, akinek azonban már csak a holttestét találták meg szombat hajnalban Királyszentistván külterületén, egy patakmederben. 

A fiú a helyszínen is részletes beismerővallomást tett.Forrás: police.hu

A főkapitány sajtóinformációkat cáfolva kiemelte, nem sorozatjellegű elkövetésről van szó, nem tűnt el más gyerek a környékről, és több holttestet sem találtak - közölte Tarcsa Csaba.

A sólyi kislány holttestét a szülők hétfőn egyértelműen azonosították - tette hozzá.

Arra a kérdésre válaszolva, mi lehetett az elkövető motivációja, Tarcsa Csaba azt mondta, hirtelen kialakult érzelmi döntés vezethetett a gyilkossághoz.

Arról is beszélt, hogy a rendőrség nem keres más gyanúsítottat az ügyben. Minden adat amellett szól, hogy a gyilkosságot az előzetes letartóztatásba helyezett hajmáskéri fiatal követte el - közölte.

Forrás: police.hu

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott több információt a gyilkosság körülményeiről.

Korábban felmerült, hogy a 16 éves fiú otthonában más gyerekeket is találtak, ezt a rendőrség most cáfolta.