Busz borult árokba a 62-es úton Börgöndpusztánál, sok a sérült

2018.05.22. 11:53

Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági busz Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. 

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a Szeged-Győr közötti busz egy másfél méter mély vízelvezető árokba borult.

Forrás: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

A szóvivő elmondta, hogy a helyszínre riasztottak egy mentőhelikoptert is. 

A mentésben részt vevő székesfehérvári tűzoltók vizet, plédeket osztanak az utasoknak.

A főhadnagy az Origo megkeresésére elmondta: a buszon 39-en ültek az elsődleges adatok alapján, mindannyian ki tudtak szállni a járműből

Forrás: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvárról három tűzoltóautó érkezett a helyszínre, a tűzoltók a helyszínen ásványvizet osztanak az utasoknak, a sérültek ellátása és felmérése jelenleg is zajlik

Sipos Mónika rendőr főhadnagy hozzátette: több személy is megsérült a balesetben. Jelenleg az elsődleges intézkedések zajlanak a helyszínen, illetve az elsősegélynyújtás.

Forrás: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

A Feol.hu információ szerint összesen 37-en utaztak a buszon, ebből 25-en sérültek meg a balesetben. Hat súlyos, 19 könnyebb sérültet láttak el a mentők. A sérülteket a székesfehérvári, dunaújvárosi, veszprémi és siófoki kórházakba vitték, két személyt mentőhelikopterrel. 

Az érintett útszakaszon egy sávon, váltakozva halad a forgalom.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője elmondta, hogy néhány sérültnél felmerült a csonttörés, belső sérülés lehetősége, de közvetlen életveszélyben senki sincs.

A helyszínre 9 mentőautó és mentőhelikopter is érkezett ki. 

Közben a rendőrök feloldották a forgalomkorlátozást Börgöndpuszta térségében.