Tovább nőtt az eltűnt gyerekek száma

2018.05.22. 12:45

Több mint 19 ezer kiskorú eltűnését regisztrálták Magyarországon 2017-ben. Ez a szám háromszázzal haladja meg az előző évit - közölte az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódva az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány kedden az MTI-vel.

Tavaly 15 907 fiatalkorú és 3117 gyermekkorú eltűnését jelentették be a hatóságoknál, ez a szám majdnem annyi, mint Keszthely lakossága.
A közlemény szerint eltűnés miatt regisztrált hatályos körözések száma  2018. április 10-i állapot szerint a fiatalkorúaknál 1726, a 14 év alattiaknál pedig 649. Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap (05.27-én) nyolcadik alkalommal rendezik meg az Ezer lámpás éjszakája programsorozatot. A kampányban tíz város vesz részt, jótékonysági koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal, valamint bűnmegelőzési tanácsadással hívják fel a figyelmet a csellengés veszélyeire.A vasárnapi programokon negyven együttes és énekes vállal szerepet, a társadalmi célú programon többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint a Hősök, a Belmondó, Rácz Gergő, az Animal Cannibals, Freddie, Varga Viktor, a Holdviola, Cserpes Laura, LL Junior és a New Level Empire.
Az eseményen világító lufikat engednek a magasba, ezzel jelezve, hogy minden gyereket hazavárnak.
Részletes információ a www.ezerlampasejszakaja.hu oldalon található.