A ceglédberceli buszbalesetben kilenc román állampolgárságú ember halt meg. A baleset idején a sofőr élőben közvetített a Facebookon, ez vezethetett a balesethez - a videót az Adevarul portál közölte.

Paul Ciocoiu, a román külügyminisztérium szóvivője a bukaresti Digi 24 hírtelevíziónak elmondta, hogy a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset - közölte a Krónika. A balesetben kilencen haltak meg.

Forrás: police.hu

A bukaresti sajtó kedden késő este olyan felvételt tett közzé, amely néhány másodperccel a frontális ütközés előtt készült, a videót a kisbusz sofőrje készítette mobiltelefonjával. A felvételen hangos zene, valamint beszélgetés hallható – a járművezető egyik ismerőse tette közzé. A videó az Adevărul lap honlapján látható.

A felvétel szerint a vezető élőben jelentkezett be a közösségi oldalán, ez elterelte a figyelmét, és vélhetően ezért hajtott át a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy homokot szállító teherautóval.