Felrobbant egy mobiltelefon egy veresegyházi fiú zsebében. Súlyos égési sérüléseket szenvedett, azonnal kórházba kellett szállítani, a családja perelni akar - írja a Blikk.

Egy veresegyházi fiút kellett azonnal kórházba szállítani, mert felrobbant a telefonja a zsebében. A fiú éppen egy horgásztónál volt, és az ott lévő horgászok siettek a segítségére - írja a Blikk.

A család be akarja perelni a gyártótForrás: AFP

A fiú harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és bőrátültetésre volt szüksége. A műtétet tegnap végezték el.

Az édesapa a Ripostnak elmondta, hogy a készüléket öt évvel ezelőtt vásárolták, de két évig nem használta senki a családban.

A kétségbeesett férfi most a felrobbant telefon maradványai után kutat a Facebookon, hátha látta valaki azokat, mivel szeretnék beperelni a gyártót - írja a Blikk.

A lapnak egy telefonokkal foglalkozó szakember elmondta, általában az akkumulátor a hibás.

Csak az akkumulátor robbanhat fel egy telefonban, amikor az már túlzottan elhasználódott vagy nagy hőnek teszik ki - mondta a szakember.

A szakértő hozzátette, hogy a telefonokat csak 80 százalékig érdemes feltölteni és nem szabad hagyni, hogy egy készülék 20 százalék alá merüljön. Ha egy mobilt napi kétszer is kell tölteni, akkor az akkumulátor már nagyon gyenge.