Még a nyári szünet előtt elfogadják a Stop Sorost és az alkotmánymódosítást

2018.05.24. 11:24

A kormány arra számít, hogy az Országgyűlés a választók akaratának megfelelően még a nyári szünet előtt elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot, és a migrációs kihívásokra válaszként módosítja az alaptörvényt - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az M1 műsorában.

A politikus arról is beszélt, hogy a jövőben közvetlenül vesz részt a kormány vezetésében a miniszterelnök, és ennek megfelelően alakítják át a Miniszterelnökség struktúráját. Ezt szolgálja a Miniszterelnöki Kormányiroda létrehozása.

Tuzson BenceForrás: MTI/Balogh Zoltán

Ugyanakkor a Miniszterelnökség alapvető feladata marad a stratégiaépítés, illetve a tárcák közötti koordináció működtetése.

Tuzson szerint a kormányzati munkát a választóktól kapott felhatalmazásnak megfelelően kívánják kialakítani. Vagyis

az ország védelmének, a családok támogatásának, a biztonság megerősítésének meg kell jelennie a kormányzati struktúrában.Ezt szolgálja az információs, informatikai kihívásokra adott válaszként a technológiai tárca felállítása is - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy az európai uniós ügyek a Miniszterelnökség feladatai közé tartoznak, azt mondta: Magyarországnak további támadásokra kell felkészülnie a brüsszeli bürokraták, illetve a Soros György által támogatott civil szervezetek részéről, elsősorban a migráció ügyében. A magyar kormány ugyanakkor szerinte ebben a kérdésben, a választók akaratának megfelelően, nem köthet kompromisszumot.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Tuzson Bence azt is mondta: folytatják a közigazgatás átalakítását annak érdekében, hogy az emberek minél gyorsabban és hatékonyabban tudják elintézni az ügyeiket. Cél, hogy minél több ügy váljon elektronikusan elintézhetővé.Azt is fontosnak tartják, hogy javítsák a közigazgatásban dolgozó mintegy 40 ezer ember munkakörülményeit, hiszen csak így lehet hatékony munkavégzést elvárni tőlük.

Ennek érdekében meg kívánják őrizni a bérek versenyképességét - tette hozzá az államtitkár.